Saturday, April 20, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Dejan V. Gocić  rođen je u Nišu 1972. godine. Diplomirao na Akademiji za filmsku i pozorišnu umetnost Krsto Sarafovu Sofiji, Republika Bugarska, smer Gluma i lutkarstvo, u klasi profesora Bonje Lungova.  Diplomu priznao Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu. 

Odigrao je niz uloga u Akademskom pozorištu SKC-a (Ćelava pevačica, U plamenu strasti, Kabare, Audicija), Off teatru (Gangsterbajteri, Juriš u budućnost), Omladinskom pozorištu Treća polivina (Pljuni i zaigraj, Audicija) i Narodnom pozorištu u Nišu (Karađorđe, Koštana, Antigona, Kralj i njegov komediograf, Tamni vilajet, Putujuce pozorište Šopalović, Razvojni put Bore Šnajdera, Dama s kamelijama, Samoubica, Hamlet rimejk, Violinista na krovu…)

 

Posle položene audicije, 2002. godine, stalni je član ansambla Pozorišta lutaka u Nišu i igra u skoro svim predstavama sa repertoara. Posebno izdvaja: Senke u noći, Ružno pače, Cvetna bajka, Carev zatočnik, Sebastijan i Bosonoga, Začarana pahuljica, Sveti Sava, Mali princ, Patuljak nosonja, Silvesterovo blago i diplomsku predstavu Mogli.

Sa kolegama sa klase realizovao i nekoliko autorskih predstava: Deda Mrazovi pomoćnici, Deda Mraz iz Oza, Ledena bajka, Bila jednom jedna zima, U plamenu strasti, Nada iz ormara,  Imitacija života iDok čekamo Godoa.

 

Dobitnik je mnogih kolektivnih nagrada, od kojih kao najdraže ističe:

  • Nagradu za kolektivnu igru i animaciju, predstava Carev zatočnik, Festival pozorišnih predstava za decu Festić, Beograd, 2005;
  • Nagradu za scenski pokret, predstava Carev zatočnik, Međunarodni festival pozorišta za djecu, Kotor, 2006;
  • Nagradu za kolektivnu animaciju, predstava Mogli, Međunarodni festival pozorišta za djecu, Kotor, 2008;
  • Nagradu za kolektivnu animaciju, predstava Mali princ, Dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište, Beograd, 2009.
  • Godišnju nagradu Pozorišta lutaka Niš za predstavu Mali princ, 2009;
  • Nagradu za kolektivnu animaciju, predstava Mogli, Međunarodni lutkarski festival Zlatna iskra, Kragujevac, 2010;
  • Nagradu za kolektivnu igru, predstava Ptice, Međunarodni lutkarski festival Zlatna iskra, Kragujevac, 2011.

Od samostalnih nagrada i priznanja izdvaja:

  • Godišnju nagradu za umetničko dostignuće u Pozorištu lutaka Niš, 2011;
  • Nagradu za glumačko ostvarenje i animaciju, za ulogu Šeika u predstavi Silvesterovo blago, na 43. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Subotici, 2012.

Autor je kostima za oko 40 predstava skoro svih niških pozorišta, a na 7 inostranih i domaćih festivala njegovi kostimi ovenčani su i nagradama za najbolju kostimografiju.

Na niškoj Televiziji pet, 2001. godine imao je priliku da vodi autorsku emisiju Druga strana ekrana, a 2003. za bugarsku Nacionalnu televiziju sinimio je film Kartini v nošta (Slike u noći), u režiji Biserke Kolevske.

Jedan od osnivača i selektor I i II festivala dečjih i omladinskih predstava DOPS  u Jagodini 2010. i 2011. godine.Član je Saveta za kulturu Grada Niša i Komisije za izbor projekata NIS-a.

U periodu od septembra 2012. do oktobra 2013. godine, bio je vršilac dužnosti direktora Pozorišta lutaka Niš.

„Veliku zahvalnost dugujem Dejanu Krstoviću, reditelju, Mirku Đorđeviću, a posebno  Dragoljubu Markoviću, glumcima Narodnog pozorišta u Nišu, koji su mi bili velika podrška u  karijeri.“


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

http://facebook.com/deyan.vrhunski

 

 

 

Predstave u kojima glumi Dejan Gocić

FB page

 
 

Log in

Newsletter

Subscribe to our mailing list and recieve the latest info about our performances and activities,