Sunday, June 23, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Rođena je 10.09.1973. god. u Nišu. Na Filozofskom fakultetu u Nišu je stekla zvanje diplomiranog sociologa. Diplomirala je na predmetu Sociologija umetnosti – pozorište. Diplomirala je glumu i lutkarstvo na Nacionalnoj Akademiji za filmsku i pozorišnu umetnost (NATFIZ) Krsto Sarafov u Sofiji.

Glumica je Akademskog pozorišta u Nišu i Teatra 21. vek do 1990. godine. Te godine prelazi u Klasik teatar gde počinje njen profesionalni angažman. Profesionalno iskustvo stiče u radu sa priznatim rediteljima i glumcima. Član glumačkog ansambla Pozorišta lutaka postala je 2001. godine, gde radi i danas, a 2004. godine dolazi i na mesto umetničkog direktora Akademskog pozorišta u Nišu.

Nosilac je nagrade za najbolju žensku ulogu na 36. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na 12. kotorskom festivalu za djecu kao i mnoštva kolektivnih nagrada. Snimila je film za Nacionalnu bugarsku televiziju Senke u noći 2003. godine.

Potvrđuje se i kao reditelj na Festivalu akademskih pozorišta u Novom Sadu – Sonja Marinković 2007. godine, gde dobija nagradu za najbolju režiju. Kao reditelj, iza sebe ima šest predstava, dve u zajedničkoj i četiri u samostalnoj režiji.


 

Predstave u kojima glumi Biljana Radenković

FB page

 
 

Log in

Newsletter

Subscribe to our mailing list and recieve the latest info about our performances and activities,