Monday, July 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Priča o vodi

Wednesday, 19 October 2016 00:00
Pre 14 godina, Tatjana Milenković i Dejan Gocić odigrali su premijerno predstavu bugarske rediteljke Bianke Benkovske “Priču o vodi”. Hiljade maliašana je tokom desetak godina, gledajući predstavu prvi put čulo ili se podsetilo šta je to voda, koliko je ona važna za život i opstanak celokupnog živog sveta, kako ona kruži prirodom... Potom, nekoliko godina predstava nije izvođena, da bi se u četvrtak, 13 septembra, vratila na repertoar, u nešto izmenjenom sastavu. Nov život ove predstave otpočeli su Dejan Gocić i Toma Bibić.

Pored glumaca, Sonja Rakić, inspicijent, Gordana Stamenković, krojačica i Emil Keser, majstor specijalista rasvete i tona predano su radili da bi u četvrtak, 13. septembra spremno dočekali nove gledaoce ove poučne priče. Pridružil su im se saradnici Filip Cvetković, zadužen za šminku i Petra Jocić, čije fotografije možete pogledati u nastavku ovog teksta.

Puna sala je uvek dodatni podsticaj za glumce, pa je tako bilo i ovog puta. Razigrano, maštovito, sa puno žara i energije. Dejan i Toma, pričali su priču o vodi, ali ne samo igrajući predstavu, već i nakon nje. Okupili su mališane na sceni i razgovarali o onome što su naučili iz predstave, o važnim navikama pre spavanja, higijeni... Doduše, pošto su nešto pogrešno pročitali, naši glumci našli su se i u ulozi učenika i od malenih prijatelja naučili su kako se ispravno čita i piše. I tako su se veliki i mali, tog četvrtka družili, zabavili i učili jedni od drugih.

O svom novom glumačkom zadatku Toma Bibić kaže: “Mislio sam da je potpuno nemoguće uskočiti u veoma zahtevnu, lutkarsku duo dramu za tako kratko vreme. Ali zahvaljujući podršci kolege Dejana Gocića, još jednom smo pokazali da za niške lutkare ne postoji reč – nemoguće.”

Read 1409676 times Last modified on Wednesday, 19 October 2016 19:10

2 comments

Login to post comments

FB page

 
 

Log in

Newsletter

Subscribe to our mailing list and recieve the latest info about our performances and activities,