Monday, July 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Награда за глумачко остварење Биљани Раденковић на међународном фестивалу у Бања Луци

Tuesday, 16 October 2018 07:19
На Седамнаестом међународном фестивалу позоришта за дјецу, који се одржавао од 7. до 12. октобра у Бања Луци  (Република Српска, Босна и Херцеговина), стручни жири доделио је награду за глумачко остварење Биљани Раденковић у представи „Цвеће мале Иде“.
 
 
У такмичарском програму фестивала учествовало је 13 професионалних позоришта из: Пољске, Гватемале, Турске, Хрватске, Италије, Рсуије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије. У пратећем програму одигране су четири представе, а у част награђених на затварању фестивала и ове године наступило је Позориштанце “Пуж”. Организатор фестивала је Дјечије позориште Републике Српске.
Жири је заседао у саставу: Алек Родић, глумац и директор Малог позоришта „Душко Радовић“ (Београд, Србија), Јарослав Антоњук, редитељ и директор Театра глумца и лутке (Ломжа, Пољска), Раде Симовић, драматург и театролог (Бања Лука, БиХ, Република Српска). 
 
Представу „Цвеће мале Иде“ режирала је Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Младен Милојковић и Срђан Миљковић.
 
Бањалучки фестивал има за циљ да најмлађој публици и културној јавности представи лепезу стилова и форми позоришног изражавања и најбоље представе за децу са домаће и међународне сцене, као и размену искустава у области културе. 
 
Ово је било прво фестивалско извођење представе „Цвеће мале Иде“, коју очекује и учешће на Фестивалу представа за децу и младе „Мали Јоаким“ који се ове године одржава у Ужицу.

 

 

Подршка Министарства културе и информисања

Учешће Позоришта лутака на Седамнаестоммеђународном фестивалупозоришта за дејцу, Бања Лука, Република Српска, БиХ, део је пројека “Учешће на међународним фестивалима у 2018. години” и суфинанисрано је из буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања.

 

 
 
 
фото- међународни фестивал позоришта за дјецу Бања Лука
 
Read 4113 times Last modified on Tuesday, 30 October 2018 21:14
Login to post comments

FB page

 
 

Log in

Newsletter

Subscribe to our mailing list and recieve the latest info about our performances and activities,