Saturday, June 10, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Премијера представе „Снежна краљица“

Wednesday, 01 January 2020 16:50
Прва премијерна представа у новој сезони „Снежна краљица“ изведена je у петак 4. октобра.

Режијуисценографију потписују недавно преминули глумац и редитељ Зоран Лозанчић и Јелена Ђорђевић, драматизацију је радио Радан Радовић, идејне скице Ерика Јановић, креација и израда лутака поверена је Душану Станковићу и Драгани Ђурић, док је за компјутерску анимацију био задужен Александар Девић.

Улоге тумаче: Александра Павловић, Јелена Ђорђевић, Светлана Михајловић, Младен Милојковић, Урош Милојевић, Слободан Миљковић, Марија Цветковић и Татјана Миленковић.

“Снежна краљица” је једна од најлепших бајки Ханса Кристијана Андерсена коју прича о правом пријатељству и љубави чини изузетном.

Девојчица Герда креће на непредвидиво путовање пуно опасности да би пронашла свог пријатеља Каја кога је отела и зачарала зла Снежна краљица. На том путовању среће непокорну реку, луцкасту чаробницу, опасне, помало смешне разбојнике, ирваса Срелу, руже које певају, шашавог Гаврана и Гарвраницу, Краља, Принцезу и Принца из Смешног краљевства, Лапонку са Северног пола и на крају се сукобљава са Снежном краљицом. Љубав и искрено пријатељство су оно што побеђује зле силе, смирује мора и олује, доноси мир и радост.

Ова бајка показује колико је важно имати правог пријатеља који је ту да нас разуме и охрабри, а понекад кад се изгубимо, пробуди и врати у реалност. Да нас научи ста је важно, а шта не у животу. Да нас по потреби и удари по рамену, а да ми од тога оздравимо.

Представа је намењена деци стaријој од пет година.

Read 2427 times Last modified on Wednesday, 01 January 2020 16:54
Login to post comments

FB page

 
 

Log in

Newsletter

Subscribe to our mailing list and recieve the latest info about our performances and activities,