Saturday, September 30, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Позориште лутака на Петом европском фестивалу путујућих позоришта у Сливници

Wednesday, 01 January 2020 21:11
Позориште лутака Ниш је као једини представник Србије учествовало са представом “Легенда о Месечевој принцези” на Петом европском фестивалу путујућих позоришта који се одржавао у Сливници

, у Бугарској од 14. до 20. октобра. На фестивалу су учествовала и позоришта из Чешке, Румуније, Северне Македоније, Србије и Бугарске.

Фестивал је основан са циљем да промовише мултикултурални дијалог и да подстакне  размену професионалних идеја између уметника из различитих делова Европе. С обзиром на локацију Сливнице, фестивал је фокусиран на пажњу публике из бугарске престонице и целог софијског региона. Медијски партнер фестивала била је Бугарска национална телевизија.

Представу „Легенда о Месечевој прнцези“ режирао је Давид Алић, а улоге тумаче: Марија Цветковић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Дејан Гоцић, Тома Бибић, Јелена Ђорђевић, Наташа Ристић, Слободан Миљковић, Александра Павловић и Младен Милојковић.

                                                                                                          

Подршка Министарства културе и информисања

Учешће Позоришта лутака на Петом европском фестивалу путујућих позоришта у Сливници (Бугарска) део је пројекта „Учешће на међународним позоришним фестивалима у 2019. години“ и суфинансирано је из буџета Републике Србије – Министарства културе и инофмрисања.

 

 

Read 2102 times Last modified on Friday, 17 January 2020 12:29
Login to post comments

FB page

 
 

Log in

Newsletter

Subscribe to our mailing list and recieve the latest info about our performances and activities,