Monday, July 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Гран при представи "Снежна краљица" на Фестивалу дјечије умјетности

Monday, 25 May 2020 13:00
На Шестом фестивалу дјечије умјетности (ФЕДУ Сарајево 2020) представи „Снежна краљица“ Позоришта лутака Ниш додељена је награда за најбољу позоришну представу, Гран При „Планета театар“.
 
Жири је заседао у саставу:  глумац Алдин Туцић, вокална солисткиња Негра Чичић и селеторка Индира Кучук-Соргуч. У званичном саопштењу истакнута је сјајна инсценација ове луткарске представе.
 
Због актуелне пандемије Фестивал се преселио из позоришних сала на интернет и у периоду од 3. до 7. маја у такмичарском програму приказано је седам представа из региона. 
 
 
Иначе реч је о фестивалу интернационалног карактера који негује ауторски израз за децу и младе, афирмише пред драмског и литерарно, ликовно и музичко стваралаштво и развија љубав према стваралаштву код најмлађе популације. 
 
„Сви учесници су за нас победници јер раде чудесне ствари и преносе снагу умјетности на генерацију која расте“, рекао је директор Фестивала Фахрудин Кучук додајући да сви ми заједно креирамо бољи свет и нудимо наду у живот без маски. 
 
Честитамо свим учесницима, добитиницима награда и нашим колегама. 
 
Честитамо организаторима Фестивала дјечије умјетности, Удружењу ФАНИ, на организацији онлајн фестивала, на великом броју гледалаца из целог света, на енергији коју су исказали у настојању да Фестивал одрже упркос насталој ситуацији.
 
Снежна краљица
 
Ауторски тим: режија и сценографија Зоран Лозанчић и Јелена Ђорђевић, драматизација Радан Радовић, идејне скице Ерика Јановић, креација и израда лутака Душан Станковић и Драгана Ђурић, компјутерска анимација Александар Девић.
 
Улоге тумаче: Александра Павловић, Јелена Ђорђевић, Светлана Михајловић, Младен Милојковић, Урош Милојевић, Слободан Миљковић, Марија Цветковић и Татјана Миленковић.
 
Read 2471 times Last modified on Monday, 25 May 2020 13:09
Login to post comments

FB page

 
 

Log in

Newsletter

Subscribe to our mailing list and recieve the latest info about our performances and activities,