sreda, maj 27, 2020

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Rođena je 10.9.1973. godine. Zvanje diplomiranog sociologa stekla je na Filozofskom fakultetu u Nišu. Diplomirala je na predmetu Sociologija umetnosti – pozorište. Diplomirala je i na Nacionalnoj Akademiji za filmsku i pozorišnu umetnost  "Krsto Sarafov" (NATFIZ) u Sofiji, smer Gluma i lutkarstvo, u klasi profesora Bonje Lungova.

Glumica je Akademskog pozorišta u Nišu i "Teatra 21. vek" do 1990. godine. Te godine prelazi u "Klasik teatar" gde počinje njen profesionalni angažman. Profesionalno iskustvo stiče u radu sa priznatim rediteljima i glumcima. Član glumačkog ansambla Pozorišta lutaka postala je 2001. godine, gde radi i danas, a 2004. godine dolazi i na mesto umetničkog direktora Akademskog pozorišta u Nišu.

Nosilac je nagrade za najbolju žensku ulogu na 36. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, 2003. godine, nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na 12. kotorskom festivalu za djecu, 2004. godine, kao i mnoštva kolektivnih nagrada. Snimila je film za Nacionalnu bugarsku televiziju "Senke u noći" 2003. godine.

Potvrđuje se i kao reditelj na Festivalu akademskih pozorišta u Novom Sadu "Sonja Marinković" 2007. godine, gde dobija nagradu za najbolju režiju. Kao reditelj, iza sebe ima šest predstava, dve u zajedničkoj i četiri u samostalnoj režiji.


 

Predstave u kojima glumi Biljana Radenković

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 32 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...