nedelja, maj 19, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Rođena je u Nišu 1983 godine. Završila je Filozofski fakultet u Nišu i stekla zvanje diplomirani filolog za književnost i srpski jezik.

Glumom se bavi od najranijih dana, kao član pozorišta Dečijeg kulturnog cenra. Karijeru nastavlja u Studenskom pozorištu a od 2004. godine je stalni saradnik i profesionalnog pozorišta - Pozorišta lutaka Niš.

Prvu ulogu u Pozorištu lutaka ostvarila je u predstavi "Sebastijan i Bosonoga". Usledile su: "Crvenkapa u nebajci", "Dva carstva", "Carev zatočnik", "Sveti Sava", "Mocart", " Radoznalo slonče", "Začarana pahuljica", "Mogli", "Mali princ", "Hajduk u Beogradu", "Čuvari prirode čiste", "Patuljak Nosonja", "Pinokio", "Alisa u zemlji čuda", "Damojed", "Čudesna družina jedne stonoge", "Olovni vojnik i balerina", "Priča o princu jedincu", "More mašte", "Cveće male Ide", "Vuk koje je isapo iz knjige", "Začarani grad", "Divlji labudovi".

 

 

 

Individualne nagrade:

  • Nagrada „Janko Vrbnjak“ za najbolju animaciju za uloge u predstavi "Princeza na zrnu graška" na 52. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Novi Sad, 2021.
  • Nagrada za glumačko majstorstvo za ulogu Ide u predstavi "Cveće male Ide" na Osmom međunarodnom festivalu lutkarstva, Podgorica, 2019.
  • Nagrada za glumačko ostvarenje za ulogu Ide u predstavi ,,Cveće male Ide“ na 49. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Novi Sad, 2018.
  • Nagrada ,,Mali Joakim“ za glumačko ostvarenje za ulogu Ide u predstavi ,,Cveće male Ide“ na 11. Festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije ,,Mali Joakim“, Užice, 2018.
  • Godišnja nagrada Pozorišta lutaka Niš za umetničko dostignuće za 2014. godinu.
  • Nagrada za glumačko ostvarenje za ulogu Malog princa u predstavi „Mali princ“ na 40. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Niš, 2008.
  • Nagrada „Janko Vrbnjak“ za najbolju animaciju za scenu „Rađanje Mocarta“ u predstavi „Mocart“ na 39. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Novi Sad, 2007.
  • Nagrada „Janko Vrbnjak“ za najbolju animaciju za ulogu babe Poleksije u predstavi „Carev zatočnik“ (pomoćni animator) na 38. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Beograd, 2006.
  • Nagrada za ulogu babe Poleksije u predstavi „Carev zatočnik“ (pomoćni animator) na 13. Internacionalnom festivalu dečijih pozorišta, Subotica, 2006.

 

Predstave u kojima glumi Mirjana Đorđević 

 

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 58 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...