petak, decembar 06, 2019

 


Rođena je u Nišu 1983 godine. Završila je Filozofski fakultet u Nišu i stekla zvanje diplomirani filolog za književnost i srpski jezik.

Glumom se bavi od najranijih dana, kao član pozorišta Dečijeg kulturnog cenra. Karijeru nastavlja u Studenskom pozorištu a od 2004. godine je stalni saradnik i profesionalnog pozorišta - Pozorišta lutaka Niš.

Prvu ulogu u Pozorištu lutaka ostvarila je u predstavi "Sebastijan i Bosonoga". Usledile su: "Crvenkapa u nebajci", "Dva carstva", "Carev zatočnik", "Sveti Sava", "Mocart", "Začarana pahuljica", "Mogli", "Mali princ", "Hajduk u Beogradu", "Čuvari prirode čiste", "Pinokio", Alisa u zemlji čuda, Damojed, Čudesna družina jedne stonoge, More mašte.

 

 

 

Individualne nagrade:

  • Nagrada za glumačko ostvarenje za ulogu Ide u predstavi ,,Cveće male Ide“ na 49. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Novi Sad, 2018.
  • Nagrada ,,Mali Joakim“ za glumačko ostvarenje za ulogu Male Ide u predstavi ,,Cveće male Ide“ na 11. Festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije ,,Mali Joakim“, Užice, 2018.
  • Godišnja nagrada Pozorišta lutaka Niš za umetničko dostignuće za 2014. godinu.
  • Nagrada za glumačko ostvarenje za ulogu Malog princa u predstavi „Mali princ“ na 40. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Niš, 2008.
  • Nagrada „Janko Vrbnjak“ za najbolju animaciju za scenu „Rađanje Mocarta“ u predstavi „Mocart“ na 39. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Novi Sad, 2007.
  • Nagrada „Janko Vrbnjak“ za najbolju animaciju za ulogu babe Poleksije u predstavi „Carev zatočnik“ (pomoćni animator) na 38. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Beograd, 2006.
  • Nagrada za ulogu babe Poleksije u predstavi „Carev zatočnik“ (pomoćni animator) na 13. Internacionalnom festivalu dečijih pozorišta, Subotica, 2006.

 

Predstave u kojima glumi Mirjana Đorđević 

 

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 67 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...