petak, jul 19, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Rođena je 1978. godine u Nišu. Diplomirala je na Nacionalnoj akademiji za pozorišnu i filmsku umetnost "Krsto Sarafov" u Sofiji (Bugarska), na odseku za lutkarstvo u klasi profesora Bonje Lungova. Završila je srednju muzičku školu "Dr Vojislav Vučković" u Nišu. Od 2001. godine je stalni član Pozorišta lutaka.

Profesionalni rad uključuje rediteljska imena kao što su Atanas Ilkov, Todor Valov, Darin Petkov, Živomir Joković, Milorad Berić, Dragoslov Todorović, Kokan Mladenović, Viktor Klimčuk, Rumen Račev. U Pozorištu lutaka igra u skoro svim predstavama koje su na repertoaru pozorišta.

Nosilac je nagrade za glavnu žensku ulogu u predstavi "Ivica i Marica" na Tridest četvrtim susretima profesionalnih pozorišta lutaka u Novom Sadu 2001. godine, nagarde za najbolju animaciju "Janko Vrbnjak" na Pedeset prvim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Kragujevcu 2021. godine za uloge Gavranice i Male razbojnice u predstavi "Snežna kraljica", kao i više kolektivnih nagrada.


 

 

 

Predstave u kojima glumi Marija Cvetković

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 201 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...