понедељак, јун 24, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


 

Рођена 23.5.1978. године у Ужицу. Дипломирала 2006. године у класи професора Румена Рачева, на одсеку Глума за луткарско позориште Националне академије за филмску и позоришну уметност "Крсто Сарафов" у Софији, на којој је 2013. уписала и магистратуру, смер Образовно и терапеутско позориште.

Почетак професионалног рада везује за нишко Позориште лутака и представу "Лепотица и звер",  у режији Зорана Лозанчића (2002). Играла је у више од педесет представа, а неке од њих су: "Театрална изложба", "Силвестерово благо", "Карлсон и Малиса" и "Неостварене љубави" у Софији, "Зачаране играчке" и "Три кинеске приче" у Крагујевцу, "Белоснеска и Црвенороска", "Халапљива меца" и "Кловнови приповедачи" у Сливену, "Лепотица и звер" (римејк), "Новогодишња заврзлама", "Пинокио" у Нишу и многе друге.

Режирала је и неколико представа: "Оле, ле, затвори окице" и "Карлсон и Малиса" (Јелена Ђорђевић и Здрава Каменова), "Ко је украо слова", "Новогодишња збрка", "Новогодишња заврзлама", "Златокоса".

У Софији је играла и у краткометражном филму "Сан", у режија Милко Јовчева и у серијама "Stolichani v poveche" и "Komicite", Dream team Production. Аутор и водитељ емисије "Душа балканска" на Браво радију у Варни.

Ушла у антологију  о луткарству  у књизи  професора Радослава Лазића "Луткари о луткарству", Београд, 2013. Добитник је многих индивидуалних и колективних награда.

 

 

 

  • Награда за анимацију за представу "Лепотица и звер", режија Зоран Лозанчић, Суботица, 2002.
  • Награда за најбољу женску улогу за представу "Театрална изложба", режија Румен Рачев, Софија, 2006.
  • Награда за најбољу радио-емисију за емисију "Душа балканска",  Варна, Бугарска, 2008.
  • Специјална награда жирија за најбољу представу и најбољу колективну игру Моники Митевој и Јелени Ђорђевиц за представу "Карлсон и Малиса", Источно Сарајево, 2012.
  • Награда за анимацију за представу "Лепотица и звер", режија Зоран Лозанчић, Београд, 2013.
  • Награда за уметничко достигунће, Позориште лутака Ниш, 2013.
  • Специјална награда за више епизодних улога у представи "Палчица", Грачаница, 2021.

 

Радила са многим интересантним људима из земље и иностранства, међу којима издваја: Хе Xиао  Xинга, редитеља и директора луткарског позоришта из Шангаја, Јарослава Антоњука, редитеља и директора пољског луткарског позоришта из Ломзе, Витомира Митрића, редитеља из Источног Сарајева, Тода Николетића, песника, драматурга и глумца, Љубомира Нејкова, глумца, редитеља и продуцента из Софије.

Себе сваког дана подсећа на следеће:

“Очекивати да ће људи бити добри према теби, само зато сто си ти добар према њима, исто је што и очекивати да те лав неће појести, зато што ти не једеш лавове.”


 

Представе  у којима глуми Јелена Ђорђевић

 

 

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 27 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...