недеља, јун 23, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Рођена у Нишу. У родном граду завршила средњу глумачку школу у класи проф. Миме Вуковић Курић, одсек драма. Луткарством почиње да се бави од 1996. године и исте постаје стални члан нишког Позоришта лутака. Само у својој матичној кући има више од 40 премијера и преко 1600 одиграних представа. Радила је са многим познатим и признатим редитељима, као што су: др Бранивој Ђорђевић, Марисав Радисављевић, Славољуб Стефановић Раваси, Кокан Младеновић, Владимир Лазић, Иван Шнауц, Виктор Климчук, Живомир Јоковић, Бисрека Колевска...

Добитница је многобројних колективних и самосталних награда, као у земљи, тако и у иностранству.

  • Награда за улогу и анимацију, за улогу Дрвета Шу-шу у представи "Звезде на небу", у режији Миме Јанковић, на Сусретима професионалних позоришта лутака Србије у Зрењанину, 1996.
  • Награда "Милена Саџак" 1998. год, за најбољег младог глумца на фестивалу, за улогу Буцка у представи "Три прасета" у режији Зорана Лозанчића, на Сусретима професионалних позоришта лутака Србије у  Београду, 1998.
  • Награда "Јанко Врбњак" за најбољу анимацију, за улогу Баба Полексије у представи "Царев заточник" у режији Зорана Лозанчића, Земун, 2005.
  • Награда за глумачко-аниматорско мајсторство у оставрењу лика Баба Полексије у представи "Царев заточник", у режији Зорана Лозанчића, на Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици, 2006.
  • У позоришној сезони 2012/2013, у својој матичној кући проглашена је за глумицу са највећим бројем одиграних представа.

 

Снимила ТВ филм "Слике у ноћи" за Бугарску националну телевизију 2003. године

За себе каже: „Мој живот кренуо је баш онако како сам свим бићем желела. Тежила сам да идем у корак са временом. Мењала и допуњавла свој начин игре у ритму живота данашњег гледаоца. Он брже живи, схвата, мисли... Свих ових година учила сам децу, чинила их срећнијима, племенитијим и бољима, а они нису штедели аплаузе, да би наградили мој труд. Од свих награда, најзначајнија ми је радост новог играња, за њих – за децу!“

Удата је и има два сина, Александра и Стефана, који су њена највећа подршка.

контакт:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


 

 

 

Представе у којима глуми Татјана Миленковић

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 71 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...