понедељак, јул 22, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Рођена је у Нишу 1983 године. Завршила је Филозофски факултет у Нишу и стекла звање дипломирани филолог за књижевност и српски језик.

Глумом се бави од најранијих дана, као члан позоришта Дечијег културног ценра. Каријеру наставља у Студенском позоришту а од 2004. године је стални сарадник и професионалног позоришта - Позоришта лутака Ниш.

Прву улогу у Позоришту лутака остварила је у представи "Себастијан и Босонога". Уследиле су: "Црвенкапа у небајци", "Два царства", "Царев заточник", "Свети Сава", "Моцарт", "Радознало слонче", "Зачарана пахуљица", "Могли", "Мали принц", "Хајдук у Београду", "Чувари природе чисте", "Патуљак Носоња", "Пинокио", "Алиса у земљи чуда", "Дамојед", "Чудесна дружина једне стоноге", "Оловни војник и балерина", "Прича о принцу јединцу", "Море маште", "Цвеће мале Иде", "Зачарани град", "Вук који је испао из књиге", "Дивљи лабудови".

 

 

 

Индивидуалне награде:

  • Награда „Јанко Врбњак“ за најбољу анимацију за улоге у предсстави "Принцеза на зрну грашка" на 52. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије, Нови Сад, 2021.
  • Награда за глумачко мајсторство за улогу Иде у представи "Цвеће мале иде" на Осмом међународном фестивалу лткарства, Подгорица, 2019.
  • Награда за глумачко остварење за улогу Иде у представи ,,Цвеће мале Иде“ на 49. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије, Нови Сад, 2018.
  • Награда ,,Мали Јоаким“ за глумачко остварење за улогу Мале Иде у представи ,,Цвеће мале Иде“ на 11. Фестивалу представа за децу професионалних позоришта Србије ,,Мали Јоаким“, Ужице, 2018.
  • Годишња награда Позоришта лутака Ниш за уметничко достигнуће за 2014. годину.
  • Награда за глумачко остварење за улогу Малог принца у представи „Мали принц“ на 40. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије, Ниш, 2008.
  • Награда „Јанко Врбњак“ за најбољу анимацију за сцену „Рађање Моцарта“ у представи „Моцарт“ на 39. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије, Нови Сад, 2007.
  • Награда „Јанко Врбњак“ за најбољу анимацију за улогу бабе Полексије у представи „Царев заточник“ (помоћни аниматор) на 38. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије, Београд, 2006.
  • Награда за улогу бабе Полексије у представи „Царев заточник“ (помоћни аниматор) на 13. Интернационалном фестивалу дечијих позоришта, Суботица, 2006.

 


 

Представе у којима глуми Мирјана Ђорђевић 

 

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 76 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...