уторак, април 07, 2020

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Рођена је 10.9.1973. године. Звање дипломираног социолога стекла је на Филозофском факултету у Нишу. Дипломирала је на предмету Социологија уметности – позориште. Дипломирала је и на Националној Академији за филмску и позоришну уметност  "Крсто Сарафов" (НАТФИЗ) у Софији, смер Глума и луткарство, у класи професора Боње Лунгова.

Глумица је Академског позоришта у Нишу и "Театра 21. век" до 1990. године. Те године прелази у "Класик театар" где почиње њен професионални ангажман. Професионално искуство стиче у раду са признатим редитељима и глумцима. Члан глумачког ансамбла Позоришта лутака постала је 2001. године, где ради и данас, а 2004. године долази и на место уметничког директора Академског позоришта у Нишу.

Носилац је награде за најбољу женску улогу на 36. сусретима професионалних позоришта лутака Србије, 2003. године, награде за најбоље глумачко остварење на 12. которском фестивалу за дјецу, 2004. године, као и мноштва колективних награда. Снимила је филм за Националну бугарску телевизију "Сенке у ноћи" 2003. године.

Потврђује се и као редитељ на Фестивалу академских позоришта у Новом Саду "Соња Маринковић" 2007. године, где добија награду за најбољу режију. Као редитељ, иза себе има шест представа, две у заједничкој и четири у самосталној режији.


 

Представе у којима глуми Биљана Раденковић

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 88 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...