уторак, септембар 26, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Mladi ambasadori u poseti Pozorištu lutaka

среда, 26 октобар 2016 00:00
Nedavno inaguirasni članovi četvrte generacije mladih ambasadora, učenici niških osnovnih škola, u nedelju su postetili Pozorište lutaka. Nakon predstave „Čudesna družina jedne stonoge“, zavirili su „malo iza scene“, razgovarali sa krojačicom Gocom, rekviziterom Otovićem i naravno - glumcima.

Sa nama su bili Mija, Luka, Matea, Mihailo, Dimitrije, Natalija, Sofija, Jana, Lara, Anja, Anastasija, Iva, Nađa, Marko, Novak, Danica, Janko, Pavle i Ana. Njihovu početnu uzdržanost, možda i sramežljivost ubrzo je nadvladala radoznalost. Podstaknuti našim pitanjima upućenim njima, usledila je bujica njihovih. Kako glumci znaju gde treba da stanu kada je na sceni mrak, kao menjaju boju glasa, koliko traje priprema predstave, da li imaju tremu, kako je savladavaju, kada su znali da će postati glumci, šta radi reditelj, kostomograf, scenograf, koje škole treba da završe, ko rukuje scenografijom u toku predstave, šta rade dekorateri, rekviziteri, koliko vremena treba da se napravi jedna lutka i još mnogo drugih kako, kada, koliko.. A možda najvažnije što su čuli toga dana je da lutkarstvo, kao i druge umetnosti, ne poznaje granice. Fizičke, vremenske, jezičke, pa ni one u godinama. Da ono nije umetnost samo za malene i da niko nije isuviše veliki za lutkarsko pozorište.

Ovim razgovorom samo im smo otškrinuli vrata magičnog sveta pozorišta. A toliko toga treba još da se kaže...

Dragi mladi ambasadori, dragi osnovci, srednjoškolci, studenti, pozivamo vas da prvo pogledate naše predstave, a potom da razgovaramo i razmenimo utiske, znanja i iskustva. Želimo da vam omogućimo da spoznate svet umetnosti, da razvijete umetnički senzibilitet i sklonosti, svoju kreativnost, da steknete sposobnost za prepoznavanje pravih kvaliteta. Ukratko: da se upoznamo, družimo, učimo, otkrivamo, zabavljamo i uživamo. Bez obzira koliko godina imate. Dobro nam došli!

 

Pročitano 7004 puta Poslednji put izmenjeno среда, 26 октобар 2016 07:03
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 189 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...