уторак, септембар 26, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Miš i Zec nagrađeni na “Malom Joakimu“

среда, 23 новембар 2016 00:00
Na Devetom festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije "Mali Joakim", stručni žiri dodelio je Specijalnu nagradu za posvećeno partnerstvo u igri Bilјani Radenković i Stefanu Mladenoviću za uloge Miša i Zeca

 u predstavi “Čudesna družina jedne stonoge” Pozorišta lutaka Niš, uz obrazloženje da ovo dvoje glumaca „konsekventno sprovode odnos i nude atraktivnu i plemenitu igru savremenom, mladom gledaocu.“

 

  https://2.bp.blogspot.com/-ni802FuJP6E/WDP3Qxe1McI/AAAAAAAACP8/pmU9XqWFAH88yh6ie5FIUgJUBfj_8aqiQCK4B/s320/stonoga-89.jpg   https://4.bp.blogspot.com/-zKm-IukmaY8/WDP3VG4OLGI/AAAAAAAACQE/JYIdS4lBJqE1JNcQz7iQ8EjEESaNmpADQCK4B/s320/stonoga-93.jpg

 

https://1.bp.blogspot.com/-mphSt3X-gxE/WDP3bD8T7tI/AAAAAAAACQM/6xeOziYY73gBM7crAOKaK_bqHa2olFB1QCK4B/s320/stonoga-96.jpg     

Stručni žiri su sačinjavali reditelјka Mia Knežević, kostimograf Jelena Tomašević i glumac Milutin Vešković. S obzirom na to da je „Mali Joakim“ festival za decu i mlade, po rečima ovogodišnjeg selektora Midoraga Dinulovića, pred žirijem je bilo „da razreši enigmu i vrednuje na pravi način ove dve kategorije stvaralaštva, koje su u mnogo čemu slične, ali u mnogome i različite po izobru i količni scenskih sredstava.“

 

Gran pri festivala pripao je predstavi „Mali princ“ Narodnog pozorišta iz Pirota.

Čestitamo svim dobitinicima nagrada i zahvalјujemo kolegama iz Kralјevačkog pozorišta na odličnoj organizaciji festivala.


Premijera predstave „Čudesna družina jedne stonoge“ održana je 22. juna 2016. godine i na „Malom Joakimu“ je imala svoje prvo festivalsko izvođenje.

Režirao je Miloš Jagodić, a tekst napisala Nataša Ilić po motivima pesama Ljubiše Simića, Nisvete Grabovac Šabić, Dragice Šreder i Ruže Mijović Šorić, članova Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta na Majni.

Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević, Bilјana Radenković, Toma Bibić, Stefan Mladenović i Mladen Milojković.


O festivalu “Mali Joakim“

Festival predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, je  republički takmičarski festival osnovan sa cilјem unapređivanja i afirmacije profesionalnog dramskog stvaralaštva namenjenog deci i mladima.

Osnovala ga je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije 2015. godine, Do ove godine, „Mali Joakim“ je bio deo programa festivala „Joakim Vujić“.

Čast da bude prvi domaćin ovogodišnje samostalne smotre najprestižnijih pozorišnih predstava, pripala je Kralјevačkom pozorištu.

Za učešće na festivalu se prijavilo 10 pozorišta, a po po izboru selektora Miodraga Dinulovića, ove godine u takmičarskom programu festivala učestvovalo je šest profesionalnih pozorištaiz Kruševca, Kragujevca, Pirota, Lazarevca, Užica i Niša.

Rečima „Neka nam živi veliki Mali Joakim“, u subotu, 19. novembra, završena je ovogodišnja smotra, a deseta jubilarna naredne godine, održaće se u Kruševcu.


Pročitano 6116 puta Poslednji put izmenjeno среда, 23 новембар 2016 20:33
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 47 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...