уторак, септембар 26, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Obeležili smo Svetski dan pozorišta za decu i mlade

уторак, 21 март 2017 00:00
Povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade uOsnovnim školama “Sveti Sava“, „Ćele Kula“ i „Ratko Vukićević“ održana je prezentacija “Lutke drže čas”.

Glumica Biljana Radenković i glumci Srđan Miljković i Davorin Dinić predstavili su predškolicima i učenicima nižih razreda različite vrste lutaka i lutkarskih tehnika, objasnili im od kojih materijala su napravljene, kako su nastale, ko ih kreira, ko ih izrađuje, kako se animiraju, objasnili specifičnosti lutkarske u odnosu na dramsku predstavu i vođeni dečjom radoznalošću otkrivali tajne magije lutkarstva.

U isto vreme, učenici Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, uživali su u priči o Pinokiju, drvenom lutku koji je želeo da postane pravi dečak.

Svetski dan pozorišta za decu i mlade se obeležava sa ciljem da se privuče pažnja šire javnosti ka pozorišnoj kulturi i umetnosti za decu i mlade. Internacionalna zajednica pozorišta za decu i mlade se i uobičajeno oglasila sa dve poruke: porukom predsednice svetskog ASITEŽa, Ivet Hardi i porukom po pozivu, koju je ove godine pripremio Francisko Hinojosa, jednan od vodećih meksičkih pisaca za decu. S obzirom na to da su one upućene uglavnom odraslima, pripremili smo poruku primereniju uzrastu naših malih gledalaca, koju im je preneo glumac Srđan Miljković. Pozvali smo ih da DOĐU, VIDE, ČUJU, OSETE, RAZMIŠLJAJU  I MAŠTAJU. Da rastu sa nama i uz nas. Da zajedno slavimo radost pozorišne igre.

 

#takeachildtothetheatre

 

Pročitano 3840 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 730 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...