субота, април 01, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Inkluzivna dečja predstava “Zemlja čuda”

уторак, 11 април 2017 06:51
U petak, 7. aprila u Pozorištu lutaka članovi Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama “Palestra” iz Kruševca izveli su mjuzikl „Zemlja čuda“. 
 
U najavi je navedeno da je reč o inkuzivnoj dečjoj predstavi koju izvode mladi sa smetnjama u razvoju i mladi opšte populacije. A mi bismo je opisali kao predstavu koju izvodi tridesetak mladih ljudi, sa puno eneregije i stvaralačkog zanosa. 
 
Aksentije, dečak sa Daunovim sindromom, tumači svoju ulogu, i to glavnu, sigurno, samouvereno i vlada scenom, tekstom, pokretom poput profesionalnog glumca. Glumački ansambl čine još Ivana, Ksenija, Ivana, Aca, Tanja, Srđan, Danilo, Miloš, Aleksa, Darko, Jovana, Dejan, Daniejl, Katarina, Darko, Dušan, Tijana, Ivana, Marko, Teodora, Milica, Luka, Nina, Dušan, Slađana, Sara, Mirela, Dušica, Jasna. Glumili su, pevali, plesali i svoju pozitivnu energiju preneli svima u publici,  koja im se po završetku predstave pridružila na sceni. 
 
I svi smo sačekali naše goste u foajeu. Svako od nas je želeo da im prenese svoje utiske, da im čestita i zahvali se. Bilo je to veče ispunjeno emocijama. Rastali smo se srećni zbog novih iskustava, saznanja i prijateljstava.
 
 
"Prolazak kroz Zemlju čuda
podučava nas da smo predugo živeli
JEDNI UZ DRUGE.
Danas moramo živeti
ZAJEDNO,
da bismo sutra naučili živeti
JEDAN ZA DRUGOG.“
 
Pročitano 4258 puta Poslednji put izmenjeno уторак, 11 април 2017 07:01
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 100 гостију и један члан

  • Pozorište lutaka Niš

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...