субота, април 01, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Pahuljice u Pozorištu lutaka

понедељак, 01 мај 2017 08:50
Naše druženje sa mališanima iz vrtića i osnovnih škola u okviru programa “Nova pozorišna iskustva” se nastavlja. Nedavno su nas posetila deca iz vrtića “Plavi čuperak”, a sada iz vrtića “Pahuljica”.

Naše drage male goste poveli smo u šetnju pozorištem. Biletarnica, gledalište, pozorinica, lutkarnica, šminkernica, glumački salon, glumačke garderobe, krojačnica, fundus lutaka i kostima, svetlosna i ton kabina, kancelarije... Zavirili smo u svaki kutak i razgovarali šta se gde i ko tu radi.

Pričali smo i o pozorišnom bontonu, lutkarskim i dramskim predstavama, animaciji lutaka i još o mnogo, mnogo čemu što je njih zanimalo. A male radoznale goste dočekale su glumica Aleksandra Pavlović i koleginice Valentina Cvetkov i Bojana Ignjatović. Uz razgovor, pitanja, odgovore, smeh, znatiželjene poglede, animaciju i razgedanje lutaka, vreme je brzo proletelo.

Cilј ovog programa je, kao što uvek ističemo, da deca steknu iskustvo ambijenta i elemenata pozorišta, da se susretnu sa učesnicima u pozorišnom procesu i zainteresuju za načine funkcionisanja pozorišta i pravlјenje predstava. Sigurno da ne mogu prilikom jedne posete naučiti sve, ali pouditi njihovu radoznalost i rasplamsati maštu je dobar početak. 

Pročitano 4052 puta Poslednji put izmenjeno понедељак, 01 мај 2017 06:47
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 73 гостију и један члан

  • Pozorište lutaka Niš

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...