субота, април 01, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Još jedna nagrada za „Alisu u zemlji čuda“ – i to za najbolju predstavu

понедељак, 01 мај 2017 06:43
Još jedna nagrada za „Alisu u zemlji čuda“ – i to za najbolju predstavu
 
 
Na Osmom međunarodnom pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR“, predstavi „Alisa u zemlji čuda“ dodeljena je nagrada za najbolju predstavu.
 
Festival se održavao od 18. do 22. aprila u organizaciji Pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović”. U pet festivalskih dana najmlađa publika je videla predstave profesionalnih pozorišta iz Niša, Kruševca, Pirota, Zaječara i Državnog Kuklen teatra iz Vidina (Bugarska).
 
U dva dnevna izvođenja, našu „Alisu“ videlo je preko 450 dece i odraslih. I ma u kojem je gradu izvodili, Podgorici (Crna Gora), Banja Luci (BiH, Republika Srpska), Trgovištu (Bugarska), Beogradu, Zaječaru, Nišu „Alisa“ osvaja srca i dece i odraslih. 
 
Zaječarska publika hvalila je sve. Lutke, animaciju, muziku, video animacije, muzičke i scenske efekete, aplaudirala sve vreme, oduševljeno reagovala na uvođenje u priču svakog novog lika, odnosno na pojavu svake nove lutke. Dragi Zaječarci, mali i veliki, hvala vam na dobrodošlici, osmesima, čestitkama, pohvalama, aplauzima. Zadovoljstvo je bilo naše.
 
Čestitamo reditelju, članovima autorskog tima, glumcima i tehničkom ansamblu na nagradi i želimo našoj „Alisi“ da osim zemlje čuda, obiđe još mnogo drugih zemalja i ono što je najvažnije, želimo joj još mnogo, mnogo gledalaca i salve aplauza. Srećno Alisa!
 
Obarzloženje stručnog žirija
 
 
„Dobro poznatu priču Luis Kerol ansambl Pozorišta lutaka iz Niša, krajnje maštovito, vođen preciznom rediteljskom rukom Zorana Lozančića, krajnje sugestivno i sa pravom merom donosi likove, koji oživljavaju pred najmlađom publikom. Celom utisku doprinose u značajnom delu i muzika Borivoja Mladenovića, lutke i kostimi Dragane Đurić i Dušana Stankovića kao i video animacija Emila Kesera. „Alisa u zemlji čuda“ je komad bez lošeg mesta. Sve deluje kao ispričana priča filmskim sredstvima, pokretima, svetlosnim i muzičkim efektima na pozorišnoj sceni.“
 Nataša Petrović, glumica 
 Dragana Jovanović, glumica
 Dragan Stokić Rajački, likovni umetnik
 
 
Da podsetimo
 
Ovo je peti festival na kome je Pozorište lutaka učestvovalo sa predstavom „Alisa u zemlji čuda“ i na svakom od njih je predstava nagrađena u nekom od segmenata: za glumačka dostignuća, za animaciju lutaka, za scenografiju, a sada joj je dodeljena i nagrada za najbolju predstavu.
 
 
Premijera predstave je održana 7. maja 2014. godine, režirao je Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljna Radenković, Toma Bibić, Slobodan Miljković i Dejan Gocić.
 

 

Pročitano 3663 puta Poslednji put izmenjeno понедељак, 01 мај 2017 06:46
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 39 гостију и један члан

  • Pozorište lutaka Niš

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...