понедељак, октобар 25, 2021

Pozovite nas: (018) 253-962

Шездесет трећи рођендан нашег позоришта

среда, 23 јун 2021 15:19
У Позоришту лутака одржанајесвечаност поводом Дана позоришта и 63 године професионалног стваралаштва.

Први део свечаности био је посвећен колегама коју су недавно отишли у пензију: Гордани Стаменковић, Душанки Ђорђевић и Миладину Милановићу. Пожелели смо им да буду здрави, весели и безбрижни, да уживају у сваком новом дану који је пред њима, да сећању на године проведене у позоришту додају нова задовољства и пријатељства.

Потом су уручене традиционалне годишње награде за радни допринос запосленима из сектора технике и општег сектора: дизајнеру позоришних и филмских лутака Драгани Ђурић и секретару Даници Миладиновић.

О награди за уметничко достигнуће одлучивала је комисија у саставу: Јасминка Хоџић, глумица, Миљана Николић, новинар и Боривоје Младеновић, професор и композитор. Награда за најбоље глумачко достигнуће у текућој сезони равноправно је додељена глумцима Томи Бибићу и Дејану Гоцићу за улоге Сема и Џима у комаду „Корњача и зец“ у режији Давида Алића.

Одлуку и образложење Комисије преносимо у целости:

„Дејан Гоцић и Тома Бибић су минималним глумачким средствима уз занатску беспрекорност на јединствен, допадљив и уметнички начин дочарали ликове Сем Мек Тртла и Сир Лорд Џим Ребита чије породице већ хиљаду година воде бесмислену расправу ко је бржи, корњача или зец.

Интересантно је и то да је редитељпредставу наменио деци старијој од седам година, а да досадашњу публику углавном чине деца млађег узраста, која са великим жаром прате дешавања на сцени користећи сваку прилику да се у њих и укључе. Дејан Гоцић и Тома Бибић су својом харизмом и врцавом глумачком игром успели да приближе мало сложенији текст млађем узрасту и деци пренесу поруку да је пријатељство важније од било каквих надметања. Поруку коју би и ми одрасли требало чешће да имамо у виду.

Иако ни у ком случају није био одлучујући фактор за доделу награде, ипак треба истаћи спремност, чак и храброст овог глумачког двојца да у јеку највеће пандемије припрема представу и изведе једину премијеру у изузетно тешкој Ковид години.

Такође честитамо и глумачком ансамблу представе “Принцеза на зрну грашка” у режији Давора Драгојевића, јер се глумачко мајсторство у креирању улога испољило и код актера ове представе од којих су неки били и кандидати за награду. У сваком случају, верујемо у леп, дуг и успешан позоришни живот обе представе.

Целом колективу Позоришта лутака честитамо 63. рођендан, пре свега са жељом за добро здравље свих запослених, а потом и жељом да епидемиолошка ситуација у предстојећој сезони омогући више премијерних представа, а тиме и низ дивних глумачко-аниматорских креација на радост најмлађе публике.“

Преносимои део атмосфере.

 

Pročitano 556 puta Poslednji put izmenjeno среда, 23 јун 2021 15:21
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 86 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...