четвртак, јул 18, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Jubilarno izvođenje predstave "Patuljak Nosonja"

субота, 13 фебруар 2016 00:00
Poučna i mistična priča nemačkog pesnika i pisca Vilhelma Haufa, adaptirana za lutkarski teatar biće izvedena u nedelju, 14. februara u 11.30, jubilarni - pedeseti put.

Osim na matičnoj sceni, predstava Patuljak Nosonja je izvođena i na takmičarski i revijalnim festivalima u Subotici, Novom Sadu, Kruševcu i Beogradu. Umetnički domet potvrđuju i nagrade – "Milena Sadžak" za najbolјeg mladog glumca dodeljena Dini Arsić na Četrdeset drugim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu (2011) i nagrada za dizajn na Desetom dečjem pozorišnom festivalu “Pozorište Zvezdarište” u Beogradu (2012).

Premijera je održana 7. septembra 2011. godine. Predstavu je režirao Todor Valov, a uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Stefan Mladenović, Toma Bibić, Davorin Dinić i Mirjana Đorđević.

Iako su se glumci menjali, predstava je ostala čvrsta i sveža, a priča o  tome kako u najtežim životnim trenucima, čovek može da promeni svoju sudbinu i pronađe sreću uz pomoć srodne duše sa kojom deli sudbinu je uvek aktuelna.

Pročitano 6944 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 71 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...