субота, април 01, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

PORUKE PRIJATELJSTVA NIŠKIH MALIŠANA

понедељак, 22 фебруар 2016 00:00
Niški mališani iskazali su prijateljstvo, plemenitost, ljubav i dobrotu, pripremajući poruke prijateljstva za svoje vršnjake smeštene u prihvatnom centru u Preševu.

U petak, 19. februara, u našem pozorištu održana je humanitarna akcija “Poruke prijateljstva za moje vršnjake u nedaći”, koju je organizovalo Udruženje građana “Centar za unapređenje društvene svesti - Super građanin”, uz podršku Fondacije "Schuler Helfen Leben" iz Nemačke.

Kao partneri u ovoj humanitranoj akciji izveli smo predstavu "Damojed", po tekstu Nataše Ilić, u režiji Biljane Radenković.

Cilj akcije bio je da se niški mališani podstaknu na humanost i empatiju prema drugim ljudima, a posebno prema vršnjacima koji su napustili svoje domove usled ratnih zbivanja u njihovim zemljama. Zato su ulaznice za predstavu bile poruke prijateljstva, koje su uz humanitarne paketiće namenjene deci izbeglicama u Preševu.

Sunce, cveće, kućice, igračke, baloni, pružene ruke, srca, likovi iz crtanih filmova i desetine drugih motiva, kao i reči: happy childhood, family, friendship - univerzalne su poruke, razumljive svakom detetu. Poruka su napisane ili nacrtane od srca i uvereni smo da će, kao i nama, izmamiti osmehe i na licima dece koja svoje dane provode putujući od jednog do drugog izbegličkog kampa.

Sudeći po reakcijama,predstava “Damojed” osvojila je simpatije publike. Sve u njoj našlo je put do malih i velikih  gledalaca, dobar tekst, rediteljska postavka, scenografija, kostimi, rekvizita, scenski pokret, songovi, video animacije i naravno, glumci  - Toma, Aleksandra, Mirjana, Srđan, Stefan i Mladen. A pouku ove zabavne i maštovite bajke u stihu da su „prijateljstvo, plemenitost, ljubav i dobrota suština pravoga života”, mališani i njihove mame ponavljali su nakon izvođenja predstave i uvereni smo, uticaće pozitivno na njihove životne stavove.

Organizatori su se na lep način zahvalili mališanima na uloženom trudu i pripremili za njih narukvice sa srcima, koje su vezivali na njihove ručice na izlasku iz sale.

Čestitamo Udruženju “Centar za unapređenje društvene svesti - Super građanin” na uspešnoj akciji, fondaciji "Schuler Helfen Leben" iz Nemačke zahvaljujemo na podršci, a našim kolegama na divnoj atmosferi. Posebne čestitke upućujemo mališanima na kerativnosti i humanosti. Svako od njih je te večeri zaslužio titulu “super građanin”. Bravo!

 

Pročitano 6183 puta Poslednji put izmenjeno понедељак, 22 фебруар 2016 23:16
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 25 гостију и један члан

  • Pozorište lutaka Niš

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...