субота, април 01, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Jubilej predstave "Crvenkapica na zrnu graška" - tristoto izvođenje

четвртак, 28 април 2016 00:00
U Pozorištu lutaka će se u sredu, 27. aprila u 15.00 časova održati tristotoizvođenje predstave „Crvenkapica na zrnu graška“, rediteljke Miroslave Mime Janković.

Predstava je na repertoaru Pozorišta lutaka od 24. juna 1990. godine i skoro punih dvadeset godina u predstavi su glumili Svetlana Ceca Mihajlović i Zoran Lozančić. Iskusni glumački dvojac, predaoje potom svoje uloge mlađim kolegama, Stanislavi Joković i Aleksandru Kanjevcu, a nakon Kanjevčevog prelaska u leskovačko Narodno pozorište, uloge Vuka, Lovca i Bake dodeljene su Davorinu Diniću.

Predstavu su postavili Mima i Bane Janković. čuveni umetnički par. Mima Janković pored režije, sa Atanasa Ilkovim potpisuje i tekst, dok je sa kolegom iz Pozorišta, Srđanom Mihajlovićem kreirala i izradila lutke. Bane Janković bio je autor scenografije i muzike.

O samoj predstavi, glumica Svetlana Ceca Mihajlović kaže:

“Šarmantna, duhovita, poletna predstava koja odrasle vraća u detinjstvo, a sa decom komunicira kao sa njima ravnima. Dvoje glumaca od kojih se svako zove Bajka, pričaju, igraju i pevaju deci dve lepe bajke, bajke koje su obeležile odrastanje svakog deteta. Kroz igru, deca i sama učestvuju u predstavi, aktivno sarađuju, pa čak i pomažu da se predstava završi na najlepši mogući način.

Najdugovečnija predstava na sceni Pozorišta lutaka još dugo će, nadamo se, mamiti osmehe zahvaljujući vama, poštovana deco.”

 

Pročitano 5279 puta Poslednji put izmenjeno четвртак, 28 април 2016 08:51
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 88 гостију и један члан

  • Pozorište lutaka Niš

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...