субота, април 20, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Мала Принцеза од свог рођења има сјајни грумен најфинијег злата у грлу и због тога лепо пева.

Аутор: Ксенија Стојановић
Режија, сценографија
и избор музике: Александар Кањевац
Костим: Дејан Врхунски Гоцић
Лутке: Драгана Ђурић
Лектор: Александар Кањевац

Играју:
Марија Цветковић - Мала Принцеза
Станислава Јоковић - Цар
Даворин Динић - Шеик, Млинарев син
Срђан Миљковић - Посластичар, Мага

Узраст: 3+

Кратак садржај:

       ала принцеза од свог рођења има грумен злата у грлу и због тога лепо пева. Међутим, принцеза је јако уображена и жели да се уда само за оног просца који исто тако лепо пева као и она. Долазе просци, али узалуд... Једино млинарев син, вредан момак, лепо пева скоро као принцеза, али то није довољно, јер она, уображена, хоће мужа високог рода. 
           Али једног дана златни грумен из принцезиног грла испадне у бунар, те она изгуби лепи глас. На несрећу пијући воду из бунара, магарац прогута златни грумен и пропева исто тако лепо као и принцеза. Дворани успевају да узму златни грумен од магарца и врате га принцези, али она сада мора да испуни дато обећање и да се уда за магарца. Но, као и у свим бајкама све се на крају лепо и срећно заврши...
      Представа се темељи на глумачкој и аниматорској вештини. Одликује се живом и допадљивом музиком као и динамичном и лепршавом игром.


 

 

НАГРАДЕ:

Двадесети међународни фестивал професионалних луткарских позоришта за дјецу “Лутфест“, Источно Сарајево Република Српска, Босна и Херцеговина, 2019.

·        Награда за анимацију (Даворин Динић за плес Шеика)


 

 

Рекли су о нама

ilkov.jpg

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 95 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...