ponedeljak, jul 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Jelena Đorđević

 


 

Rođena 23.5.1978. godine u Užicu. Diplomirala 2006. godine u klasi profesora Rumena Račeva, na odseku Gluma za lutkarsko pozorište Nacionalne akademije za filmsku i pozorišnu umetnost "Krsto Sarafov" u Sofiji, na kojoj je 2013. upisala i magistraturu, smer Obrazovno i terapeutsko pozorište.

Početak profesionalnog rada vezuje za niško Pozorište lutaka i predstavu "Lepotica i zver",  u režiji Zorana Lozančića (2002). Igrala je u više od pedeset predstava, a neke od njih su: "Teatralna izložba", "Silvesterovo blago", "Karlson i Malisa" i "Neostvarene ljubavi" u Sofiji, "Začarane igračke" i "Tri kineske priče" u Kragujevcu, "Belosneska i Crvenoroska", "Halapljiva meca" i "Klovnovi pripovedači" u Slivenu, "Lepotica i zver" (rimejk), "Novogodišnja zavrzlama", "Pinokio" u Nišu i mnoge druge.

Režirala je i nekoliko predstava: "Ole, le, zatvori okice" i "Karlson i Malisa" (Jelena Đorđević i Zdrava Kamenova), "Ko je ukrao slova", "Novogodišnja zbrka", "Novogodišnja zavrzlama", "Zlatokosa".

U Sofiji je igrala i u kratkometražnom filmu "San", u režija Milko Jovčeva i u serijama "Stolichani v poveche" i "Komicite", Dream Team production. Autor i voditelj emisije "Duša balkanska" na Bravo radiju u Varni.

Ušla u antologiju  o lutkarstvu  u knjizi  profesora Radoslava Lazića "Lutkari o lutkarstvu", Beograd, 2013. Dobitnik je mnogih individualnih i kolektivnih nagrada.

 

 

 

 • Nagrada za animaciju za predstavu "Lepotica i zver", režija Zoran Lozančić, Subotica, 2002.
 • Nagrada za najbolju žensku ulogu za predstavu "Teatralna izložba", režija Rumen Račev, Sofija, 2006.
 • Nagrada za najbolju radio-emisiju za emisiju "Duša balkanska",  Varna, Bugarska, 2008.
 • Specijalna nagrada žirija za najbolju predstavu i najbolju kolektivnu igru Moniki Mitevoj i Jeleni Đorđevic za predstavu "Karlson i Malisa", Istočno Sarajevo, 2012.
 • Nagrada za animaciju za predstavu "Lepotica i zver", režija Zoran Lozančić, Beograd, 2013.
 • Nagrada za umetničko dostigunće, Pozorište lutaka Niš, 2013.
 • Specijalna nagrada za više epizodnih uloga u predstavi "Palčica", Gračanica, 2021.

Radila sa mnogim interesantnim ljudima iz zemlje i inostranstva, među kojima izdvaja: He Xiao  Xinga, reditelja i direktora lutkarskog pozorišta iz Šangaja, Jaroslava Antonjuka, reditelja i direktora poljskog lutkarskog pozorišta iz Lomze, Vitomira Mitrića, reditelja iz Istočnog Sarajeva, Toda Nikoletića, pesnika, dramaturga i glumca, Ljubomira Nejkova, glumca, reditelja i producenta iz Sofije.

Sebe svakog dana podseća na sledeće:

“Očekivati da će ljudi biti dobri prema tebi, samo zato sto si ti dobar prema njima, isto je što i očekivati da te lav neće pojesti, zato što ti ne jedeš lavove.”


 

Predstave  u kojima glumi Jelena Đorđević

 

 

Slobodan Miljković


Rođen je 1961. godine u Nišu. Za 27 godina rada u Pozorištu lutaka Niš ostvario je preko 60 premijernih uloga.

Nosilac je više kolektivnih nagrada za glumu.


 

 

 

 

 

 

 

Predstave u kojima glumi Slobodan Miljković

Nataša Ristić

 


Rođena je u Nišu 1972. godine. Diplomirala je 2008. godine na Nacionalnoj akademiji za pozorišnu i filmsku umetnost "Krsto Sarafov" u Sofiji, Bugarska, na odseku za lutkarstvo. 

Glumačku karijeru započela je u Klasik teatru, a 1993. počinje da radi u leskovačkom Narodnom pozorištu. Dve godine kasnije prelazi u Pozorište lutaka Niš gde radi i danas. 

Dobitnik je nagrade za glumu i animaciju na Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Zrenjaninu 1997. godine, za predstavu "Zvezde na nebu" Mime Janković. Nosilac je mnogih kolektivnih nagrada, od kojih ističe dva Gran Prija za predstavu "Senke u noći": na Internacionalnom lutkarskom festivalu za odrasle "Pjero", u Staroj Zagori 2003. i na 10. festivalu pozorišnih predstava za decu "Festić", u Beogradu 2005. godine.

U poslednjih 10 godina, u slobodno vreme, radila je na niškoj televiziji "Belami", gde je imala više autorskih emisija.


 

 

Predstave u kojima glumi Nataša Ristić

Svetlana Mihajlović


Rođena je 1961. godine u Vranju. Glumila je u Studentskom pozorištu i Malom pozorišnom studiju Borislava Mrkšića. U Pozorištu lutaka Niš je od 1986. godine. Odigrala je više od 50 premijernih i 3000 repriznih predstava. U nizu značajnih individulanih i kolektivnih nagrada izdvaja:

 • Nagrada za najbolju žensku ulogu, Jugoslovenski festival pozorišta za djecu, Kotor, 1998;
 • Nagrada za najbolju žensku ulogu, Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Beograd 1998;
 • Nagrada za najbolju žensku ulogu, Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Subotica, 2000;
 • Nagrada za najbolju žensku ulogu, Međunarodni festival pozorišta za decu, Suboticia, 2002;
 • Nagrada "Janko Vrbnjak" za najbolju animaciju, Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Zemun, 2005;
 • Glumačka nagrada, Međunarodni festival pozorišta za decu, Subotica 2006;
 • Glumačka nagrada, Festival pozorišta za djecu, Kotor 2006;
 • Glumačka nagrada, Međunarodni festival pozorišta za djecu, Banja Luka 2006;
 • Najbolja ženska uloga, Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Niš 2008.
 • Nagrada za glumačko dostignuće, Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Kragujevac, 2021.

 Dobitnik je i Nagrada za umetnička dostignuća Pozorišta lutaka Niš u 2007. i 2020. godini.

Autor je mnogih dečijih programa i televizijskih emisija za decu.

 

Predstave u kojima glumi Svetlana Mihajlović

Hadži Stanislava Joković

 


Rođena je u Nišu 1972. godine – unuka poznatog glumačkog para, priznatih umetnika i prvaka drame Jelene i Žarka Jokovića. Ljubav ka glumi stiče  još od malih nogu. Glumački dar koji nosi u genima razvija najpre stalnim prisustvom u pozorištu, a zatim velikim trudom i radom dobija i prve zapažene uloge.

Srednju glumačku završila je u Nišu, u klasi prvakinje drame Mime Vuković Kurić i diplomirala je ocenom pet, komadom Vilijama Šekspira "San letnje noći", ulogom Titanije u režiji Marislava Mareta Radisavljevića.

Prva glumačka iskustva stiče u niškom Narodnom pozorištu, a od 1992. počinje da radi i kao honorarni saradnik u niškom Pozorištu lutaka, gde ostaje dve godine, a potom postaje stalni član ansambla zaječarskog pozorišta "Zoran Radmilović". Nakon dve sezone vraća se u Niš i nastavlja sa radom u Narodnom pozorištu.

Upisala je glumačku Akademiju umentosti BK, u klasi profesora Ivana Bekjareva 1995. godine i četiri godine kasnije diplomirala sa predstavom Dejana Dukovskog „Mamu mu..., ko je prvi počeo?“ ocenom deset.

Snima film "Zona Zamfirova" Zdravka Šotre 2002. godine i tako stiče svoje prvo filmsko iskustvo. Potom snima reklamne i muzičke spotove. Postaje stalni član ansambla Pozorišta lutaka Niš 2007. godine, u kojem radi i danas. Lutkarstvo polako ali sigurno postaje njena nova velika ljubav.


 

Predstave u kojima glumi Hadži Stanislava Joković

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 39 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...