ponedeljak, jul 22, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 

 


Rođen 1972. godine u Nišu. Diplomirao na Akademiji za filmsku i pozorišnu umetnost "Krsto Sarafov" u Sofiji na odseku Gluma i lutkarstvo u klasi profesora Bonje Lungova. Diplomu, stručni naziv i stepen studija, priznao Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu.

Posle položene audicije 2002. godine postaje stalni član ansambla Pozorišta lutaka Niš.

Odigrao niz uloga u niškom Akademskom pozorištu SKC-a, „Off teatru“, Omladinskom pozorištu "Treća polovina" i oko dvadesetak uloga u Narodnom pozorištu u Nišu.

 

 

 

 

 

Dobitnik mnogih kolektivnih glumačkih nagrada i nagrada za animaciju. Od samostalnih nagrada i priznanja izdvaja:

  • Nagradu za glumačko dostignuće za ulogu Šeširdžije u predstavi „Alisa u zemlji čuda“ na Četrdeset osmim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Zrenjaninu 2018. godine;

  • Nagradu za glumačko ostvarenje i animaciju za ulogu Šeika u predstavi "Silvesterovo blogo  blago" na Četrdeset trećim susretim profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Subotici 2012. godine;

  • Godišnju nagrada za umetničko dostignuće Pozorišta lutaka Niš 2011. godine.

Odigrao je niz manjih uloga u serijama: „Sinđelići“, „Urgentni centar“, „Infiltration“, „Beležnica“, „Porodica“, „Kljun“, „Igra sudbine“, „Nečista krv“, „Kralj Aleksandar“, „Senke nad Balkanom“, „Drim tim“;...

U Pozorištu lutaka Niš režirao predstave: „Novogodišnja avantura“ i „Bajkovizija“, a lutkarsku predstavu „Patkica Žutkica“ postavio u saradnji sa kolegom Tomom Bibićem.

Režirao operetu Đ.B.Pergolezija „Služavka gospodarica“ u saradnji sa Fakultetom umetnosti u Nišu i komad Ivana M. Lalića „Treći svetski rat“ u saradnji sa Mikser Hausom u Beogradu.

U okviru saradnje ASITEŽ-a Srbije i Pozorišta lutaka Niš režirao javno čitanje komada „Ono kada je nestao“ Žan-Frederika Mesjea i „2.14č“ Davida Pakea.

Autor kostima za oko četrdeset predstava svih niških pozorišta, a na sedam inostranih i domaćih festivala nosilac nagrada za najbolju kostimografiju. Ističe autorske kostime za predstavu „Herostrat“, mjuzikl „Cigani lete u nebo“, operetu „Slepi miš“ i operu „Seviljski berberin“ u Narodnom pozorištu u Nišu.

Jedan je od osnivača i selektor Prvog i Drugog festivala dečjih i omladinskih predstava DOPS u Jagodini. Dobitnik je Specijalne nagrade za sveukupni doprinos Festivalu i negovanju dramskog stvaralaštva u celini.

Autor nekoliko izložbi pozorišnog kostima u saradnji sa Narodnim pozorištem u Nišu.

Član Upravnog odbora UNIMA centra Srbija.

Vršilac dužnosti direktora Pozorišta lutaka Niš od septembra 2012. do oktobra 2013. godine.

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

http://facebook.com/deyan.vrhunski

 

 

 

Predstave u kojima glumi Dejan Gocić

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 32 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...