nedelja, jul 12, 2020

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Dejan V. Gocić  rođen je u Nišu 1972. godine. Diplomirao na Akademiji za filmsku i pozorišnu umetnost "Krsto Sarafov" u Sofiji, Republika Bugarska, smer Gluma i lutkarstvo, u klasi profesora Bonje Lungova. Diplomu, stručni naziv i stepen studija, priznao Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu.

Odigrao je niz uloga u niškom Akademskom pozorištu SKC-a ("Ćelava pevačica", "U plamenu strasti", "Kabare", "Audicija"), Off teatru ("Gangstarbajteri", "Juriš u budućnost"), Omladinskom pozorištu "Treća polovina" ("Pljuni i zaigraj", "Audicija") i Narodnom pozorištu u Nišu ("Karađorđe", "Koštana", "Antigona", "Kralj i njegov komediograf", "Tamni vilajet", "Putujuće pozorište Šoplaović", "Razvojni put Bore Šnajdera", "Dama sa kamelijama", "Samoubica", "Hamlet rimejk", "Violinista na krovu"...)

Posle položene audicije, 2002. godine, stalni je član ansambla Pozorišta lutaka u Nišu i igra u skoro svim predstavama sa repertoara. Posebno izdvaja: "Senke u noći", "Ružno pače", "Cvetna bajka", "Carev zatočnik", "Sebastijan i Bosonoga", "Začarana pahuljica", "Sveti Sava", "Mali princ", "Patuljak Nosonja", "Silvesterovo blago" i diplomsku predstavu "Mogli".

Sa kolegama sa klase realizovao i nekoliko autorskih predstava: "Deda Mrazovi pomoćnici", "Deda Mraz iz Oza", "Ledena bajka", "Bila jednom jedna zima", "U plamenu strasti", "Nada iz ormara", "Imitacija života" i "Dok čekamo Godoa".

 

Dobitnik je mnogih kolektivnih nagrada, od kojih kao najdraže ističe:

 • Nagradu za kolektivnu igru i animaciju, predstava "Carev zatočnik", Festival pozorišnih predstava za decu "Festić", Beograd, 2005;
 • Nagradu za scenski pokret, predstava "Carev zatočnik", Međunarodni festival pozorišta za djecu, Kotor, 2006;
 • Nagradu za kolektivnu animaciju, predstava "Mogli", Međunarodni festival pozorišta za djecu, Kotor, 2008;
 • Nagradu za kolektivnu animaciju, predstava "Mali princ", Dečji pozorišni festival "Pozorište Zvezdarište", Beograd, 2009.
 • Godišnju nagradu Pozorišta lutaka Niš za predstavu "Mali princ", 2009;
 • Nagradu za kolektivnu animaciju, predstava "Mogli", Međunarodni lutkarski festival "Zlatna iskra", Kragujevac, 2010;
 • Nagradu za kolektivnu igru, predstava "Ptice", Međunarodni lutkarski festival "Zlatna iskra", Kragujevac, 2011.
 • Specijalna nagrada za interaktivan odnos glumaca sa publikom, Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za  djecu “Lut fest“,Istočno Sarajevo 2018.

Od samostalnih nagrada i priznanja izdvaja:

 • Godišnju nagradu za umetničko dostignuće u Pozorištu lutaka Niš, 2011;
 • Nagradu za glumačko ostvarenje i animaciju, za ulogu Šeika u predstavi "Silvesterovo blago", na 43. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Subotici, 2012.
 • Nagrada za glumačko dostignuće za ulogu Šeširdžije, Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Zrenjanin, 2018.

Autor je kostima za oko 40 predstava skoro svih niških pozorišta, a na 7 inostranih i domaćih festivala njegovi kostimi ovenčani su i nagradama za najbolju kostimografiju.

Na niškoj "Televiziji pet", 2001. godine imao je priliku da vodi autorsku emisiju "Druga strana ekrana", a 2003. za bugarsku Nacionalnu televiziju sinimio je film "Kartini v nošta("Slike u noći"), u režiji Biserke Kolevske.

Jedan od osnivača i selektor I i II festivala dečjih i omladinskih predstava DOPS  u Jagodini 2010. i 2011. godine. Član je Saveta za kulturu Grada Niša i Komisije za izbor projekata NIS-a.

U periodu od septembra 2012. do oktobra 2013. godine, bio je vršilac dužnosti direktora Pozorišta lutaka Niš.

„Veliku zahvalnost dugujem Dejanu Krstoviću, reditelju, Mirku Đorđeviću, a posebno Dragoljubu Markoviću, glumcima Narodnog pozorišta u Nišu, koji su mi bili velika podrška u  karijeri.“

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

http://facebook.com/deyan.vrhunski

 

 

 

Predstave u kojima glumi Dejan Gocić

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 49 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...