ponedeljak, jun 17, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Rođena je u Nišu 1972. godine – unuka poznatog glumačkog para, priznatih umetnika i prvaka drame Jelene i Žarka Jokovića. Ljubav ka glumi stiče  još od malih nogu. Glumački dar koji nosi u genima razvija najpre stalnim prisustvom u pozorištu, a zatim velikim trudom i radom dobija i prve zapažene uloge.

Srednju glumačku završila je u Nišu, u klasi prvakinje drame Mime Vuković Kurić i diplomirala je ocenom pet, komadom Vilijama Šekspira "San letnje noći", ulogom Titanije u režiji Marislava Mareta Radisavljevića.

Prva glumačka iskustva stiče u niškom Narodnom pozorištu, a od 1992. počinje da radi i kao honorarni saradnik u niškom Pozorištu lutaka, gde ostaje dve godine, a potom postaje stalni član ansambla zaječarskog pozorišta "Zoran Radmilović". Nakon dve sezone vraća se u Niš i nastavlja sa radom u Narodnom pozorištu.

Upisala je glumačku Akademiju umentosti BK, u klasi profesora Ivana Bekjareva 1995. godine i četiri godine kasnije diplomirala sa predstavom Dejana Dukovskog „Mamu mu..., ko je prvi počeo?“ ocenom deset.

Snima film "Zona Zamfirova" Zdravka Šotre 2002. godine i tako stiče svoje prvo filmsko iskustvo. Potom snima reklamne i muzičke spotove. Postaje stalni član ansambla Pozorišta lutaka Niš 2007. godine, u kojem radi i danas. Lutkarstvo polako ali sigurno postaje njena nova velika ljubav.


 

Predstave u kojima glumi Hadži Stanislava Joković

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 40 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...