ponedeljak, jul 22, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


 

Rođena 23.5.1978. godine u Užicu. Diplomirala 2006. godine u klasi profesora Rumena Račeva, na odseku Gluma za lutkarsko pozorište Nacionalne akademije za filmsku i pozorišnu umetnost "Krsto Sarafov" u Sofiji, na kojoj je 2013. upisala i magistraturu, smer Obrazovno i terapeutsko pozorište.

Početak profesionalnog rada vezuje za niško Pozorište lutaka i predstavu "Lepotica i zver",  u režiji Zorana Lozančića (2002). Igrala je u više od pedeset predstava, a neke od njih su: "Teatralna izložba", "Silvesterovo blago", "Karlson i Malisa" i "Neostvarene ljubavi" u Sofiji, "Začarane igračke" i "Tri kineske priče" u Kragujevcu, "Belosneska i Crvenoroska", "Halapljiva meca" i "Klovnovi pripovedači" u Slivenu, "Lepotica i zver" (rimejk), "Novogodišnja zavrzlama", "Pinokio" u Nišu i mnoge druge.

Režirala je i nekoliko predstava: "Ole, le, zatvori okice" i "Karlson i Malisa" (Jelena Đorđević i Zdrava Kamenova), "Ko je ukrao slova", "Novogodišnja zbrka", "Novogodišnja zavrzlama", "Zlatokosa".

U Sofiji je igrala i u kratkometražnom filmu "San", u režija Milko Jovčeva i u serijama "Stolichani v poveche" i "Komicite", Dream Team production. Autor i voditelj emisije "Duša balkanska" na Bravo radiju u Varni.

Ušla u antologiju  o lutkarstvu  u knjizi  profesora Radoslava Lazića "Lutkari o lutkarstvu", Beograd, 2013. Dobitnik je mnogih individualnih i kolektivnih nagrada.

 

 

 

  • Nagrada za animaciju za predstavu "Lepotica i zver", režija Zoran Lozančić, Subotica, 2002.
  • Nagrada za najbolju žensku ulogu za predstavu "Teatralna izložba", režija Rumen Račev, Sofija, 2006.
  • Nagrada za najbolju radio-emisiju za emisiju "Duša balkanska",  Varna, Bugarska, 2008.
  • Specijalna nagrada žirija za najbolju predstavu i najbolju kolektivnu igru Moniki Mitevoj i Jeleni Đorđevic za predstavu "Karlson i Malisa", Istočno Sarajevo, 2012.
  • Nagrada za animaciju za predstavu "Lepotica i zver", režija Zoran Lozančić, Beograd, 2013.
  • Nagrada za umetničko dostigunće, Pozorište lutaka Niš, 2013.
  • Specijalna nagrada za više epizodnih uloga u predstavi "Palčica", Gračanica, 2021.

Radila sa mnogim interesantnim ljudima iz zemlje i inostranstva, među kojima izdvaja: He Xiao  Xinga, reditelja i direktora lutkarskog pozorišta iz Šangaja, Jaroslava Antonjuka, reditelja i direktora poljskog lutkarskog pozorišta iz Lomze, Vitomira Mitrića, reditelja iz Istočnog Sarajeva, Toda Nikoletića, pesnika, dramaturga i glumca, Ljubomira Nejkova, glumca, reditelja i producenta iz Sofije.

Sebe svakog dana podseća na sledeće:

“Očekivati da će ljudi biti dobri prema tebi, samo zato sto si ti dobar prema njima, isto je što i očekivati da te lav neće pojesti, zato što ti ne jedeš lavove.”


 

Predstave  u kojima glumi Jelena Đorđević

 

 

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 333 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...