subota, septembar 30, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

“More mašte” na Merlinovom festivalu u Temišvaru

ponedeljak, 06 novembar 2017 19:54
Bosansko narodno pozorište Zenica Bosansko narodno pozorište Zenica Foto Davorin Dinić
Pozorište lutaka Niš je sa predstavom „More mašte“ učestvovalo na Drugom međunarodnom festivalu animacije „Pod Merlinovim štapom“ u Temišvaru, čiji je organizator Teatar za decu i omladinu „Merlin“. 
Ansamblu predstave stručni žiri dodelio je Nagradu za preciznosti scenske slike i ekspresivnost pokreta.
Pored Pozorišta lutaka Niš, kao jedinog predstavnika Srbije, u takmičarskom delu programa učestvovalo je još 14 predstava iz Rumunije, Mađarske i Moldavije. Festivalski program obuhavatao je klasične i savremene priče, kako narodne, tako i poznatih autora i predstave različitih pozorišnih i lutkarskih tehnika.
 
Podrška Ministarstva kulture i informisanja
Učešće Pozorišta lutaka na Drugom međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapom” u Temišvaru, deo je projeka “Učešće na međunarodnim festivalima u 2017. godini” i sufinanisrano je iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja.
Podrška ASITEŽ centra Srbije
Za učešće Pozorišta lutaka Niš na ovom festivalu, zaslužan je i ASITEŽ centar Srbije, koji je krajem novembra prošle godine u Beogradu organizovao konferenciju „Evropa 8 +“ na kojoj su učestvovali predstavnici ASITEŽ centara iz Italije, Mađarske, Rumunje, Austrije, Hrvatske i članovi ASITEŽ centra Srbije. 
Direktan susret, prezentacije, razgovori, razmene iskustava i ideja, razmatranje različitih oblika saradnje, doveli su do poziva Teatra za decu i omladinu „Merlin“ iz Temišvara našem pozorištu za učešće na Drugom međunarodnom festivalu animacije „Pod Merlinovim štapom“. 
Da podsetimo
Predstavu „More mašte“, režirao je Bonjo Lungov, a premijera je održana 5. septembra 2016. godine. 
Do sada su joj, na međunarodnim i nacionalnim festivalima, dodeljene 4 nagrade stručnih žirija, od čega 3 kolektivne. Ansambl čine: Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Tatjana Milenković, Nataša Ristić, Srđan Miljković, Biljana Radenković, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Stefan Mladenović i Mladen Milojković.
 

 

Pročitano 4899 пута Последњи пут измењено ponedeljak, 06 novembar 2017 20:17
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 54 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...