nedelja, maj 19, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

65 godina profesionalnog stvaralaštva

Pozorište lutaka 23. juna je obeležilo 65 godina rada i stvaralaštva. Izgradili smo ime prepoznatljivo po dobrim predstavama, raznovrsnom repertoaru, velikim glumačkim i umetničkim imenima i njihovim vrhunskim ostvarenjima. Izgradili smo ime kojim i naš grad i naša zemlja mogu da se ponose. 

Rođendan slavimo i delimo radost trajanja i uspeha sa našom publikom, sugrađanima, kolegama i saradnicima sa kojima i uz pomoć kojih smo rasli, razvijali se i sticali iskustva, znanja i veštine koje danas koristimo.

I svi zajedno imamo razloga za slavlje. Naši zaposleni - jer nam godine daju vrednost. Imaju razlog da slave i naši gledaoci jer godinama zajedno otkrivamo životne istine i pretvaramo svet u bolje mesto za život. Naši sugrađani - jer godine našeg rada i uspeha ulivaju poverenje. Takođe, imaju razlog da slave i naše kolege i saradnici jer je naša misija zajednička, da gradimo i širimo profesionalno lutkarsko teatarsko saznanje i unapređujemo i bogatimo nacionalnu ali i svetsku lutkarsku umetnost i kulturu.

Slaveći 65. rođendan, slavimo radost pozorišne igre za naše male i mlade gledaoce.

Pozorište danas

Pozorište lutaka ima važnu ulogu u estetskom i moralnom vaspitanju mladih naraštaja. Naše predstave svojim scenskim dejstvom razvijaju dečiju maštu, pobuđuju radoznalost, postavljaju pitanja i kroz scensku iluziju daje odgovore na sve moralne, etičke i estetičke dileme kojima su deca i mladi izloženi u svakodnevnom životu.

Nastojimo da osiguramo dostupnost pozorišne umetnosti svoj deci i zato tesno sarađujemo s vrtićima i školama, a za sve ranjive grupe igramo i organizujemo humanitarne predstave i akcije, što daje posebnu dimenziju radu našeg pozorišta.

Osnovna koncepcija našeg pozorišta zasnovana je na negovanju tradicije i kulturne baštine, čime deci ukazujemo na identitet i nasleđe iz kog potiču, ali i na raznovrsnosti tema i motiva, čime ih učimo da su građani sveta.

Pozorište lutaka Niš je jedino niško profesionalno pozorište za decu i jedino profesionalno lutkarsko pozorište. Na repertoaru imamo oko trideset predstava u svim žanrovima koje poznaje lutkarska umetnost. Našu publiku čine deca i mladi, za koje mesečno prikazujemo 25-30 predstava: radnim danima u prepodnevnim i podnevnim satima za organizovanu posetu škola i vrtića i četvrtkom u 18.00 sati i nedeljom u 11.30 za slobodnu posetu.

 

"Čarobnjaci iz Niša", TV minijatura u produkciji Niške televizije. Autor Aleksandar Rajski, 2005. godine.

 

Rekli su o nama:

putnik.jpg

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...