Monday, July 22, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Rođena u Nišu. U rodnom gradu završila srednju glumačku školu u klasi prof. Mime Vuković Kurić, odsek drama. Lutkarstvom počinje da se bavi od 1996. godine i iste postaje stalni član niškog Pozorišta lutaka. Samo u svojoj matičnoj kući ima više od 40 premijera i preko 1600 odigranih predstava. Radila je sa mnogim poznatim i priznatim rediteljima, kao što su: dr Branivoj Đorđević, Marisav Radisavljević, Slavoljub Stefanović Ravasi, Kokan Mladenović, Vladimir Lazić, Ivan Šnauc, Viktor Klimčuk, Živomir Joković, Bisreka Kolevska...

Dobitnica je mnogobrojnih kolektivnih i samostalnih nagrada, kao u zemlji, tako i u inostranstvu.

  • Nagrada za ulogu i animaciju, za ulogu Drveta Šu-šu u predstavi "Zvezde na nebu", u režiji Mime Janković, na Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Zrenjaninu, 1996.
  • Nagrada "Milena Sadžak" 1998. god, za najboljeg mladog glumca na festivalu, za ulogu Bucka u predstavi "Tri praseta" u režiji Zorana Lozančića, na Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u  Beogradu, 1998.
  • Nagrada "Janko Vrbnjak" za najbolju animaciju, za ulogu Baba Poleksije u predstavi "Carev zatočnik" u režiji Zorana Lozančića, Zemun, 2005.
  • Nagrada za glumačko-animatorsko majstorstvo u ostavrenju lika Baba Poleksije u predstavi "Carev zatočnik", u režiji Zorana Lozančića, na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici, 2006.
  • U pozorišnoj sezoni 2012/2013, u svojoj matičnoj kući proglašena je za glumicu sa najvećim brojem odigranih predstava.

Za sebe kaže: „Moj život krenuo je baš onako kako sam svim bićem želela. Težila sam da idem u korak sa vremenom. Menjala i dopunjavla svoj način igre u ritmu života današnjeg gledaoca. On brže živi, shvata, misli... Svih ovih godina učila sam decu, činila ih srećnijima, plemenitijim i boljima, a oni nisu štedeli aplauze, da bi nagradili moj trud. Od svih nagrada, najznačajnija mi je radost novog igranja, za njih – za decu!“

Udata je i ima dva sina, Aleksandra i Stefana, koji su njena najveća podrška.


 

 

 

Predstave u kojima glumi Tatjana Milenković

FB page

 
 

Log in

Newsletter

Subscribe to our mailing list and recieve the latest info about our performances and activities,