понедељак, јун 17, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Рођена је у Нишу 1972. године – унука познатог глумачког пара, признатих уметника и првака драме Јелене и Жарка Јоковића. Љубав ка глуми стиче  још од малих ногу. Глумачки дар који носи у генима развија најпре сталним присуством у позоришту, а затим великим трудом и радом добија и прве запажене улоге.

Средњу глумачку завршила је у Нишу, у класи првакиње драме Миме Вуковић Курић и дипломирала је оценом пет, комадом Вилијама Шекспира "Сан летње ноћи", улогом Титаније у режији Марислава Марета Радисављевића.

 

Прва глумачка искуства стиче у нишком Народном позоришту, а од 1992. почиње да ради и као хонорарни сарадник у нишком Позоришту лутака, где остаје две године, а потом постаје стални члан ансамбла зајечарског позоришта "Зоран Радмиловић". Након две сезоне враћа се у Ниш и наставља са радом у Народном позоришту.

Уписала је глумачку Академију ументости БК, у класи професора Ивана Бекјарева 1995. године и четири године касније дипломирала са представом Дејана Дуковског „Маму му..., ко је први почео?“ оценом десет.

Снима филм "Зона Замфирова" Здравка Шотре 2002. године и тако стиче своје прво филмско искуство. Потом снима рекламне и музичке спотове. Постаје стални члан ансамбла Позоришта лутака Ниш 2007. године, у којем ради и данас. Луткарство полако али сигурно постаје њена нова велика љубав.

 

Представе у којима глуми Хаџи Станислава Јоковић

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 45 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...