недеља, јун 23, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Рођен 1972. године у Нишу. Дипломирао на Академији за филмску и позоришну уметност "Крсто Сарафов" у Софији на одсеку Глума и луткарство у класи професора Боње Лунгова. Диплому, стручни назив и степен студија, признао Факултет драмских уметности, Универзитет уметности у Београду.

После положене аудиције 2002. године постаје стални члан ансамбла Позоришта лутака Ниш.

Одиграо низ улога у нишком Академском позоришту СКЦ-а, „Оф театру“, Омладинском позоришту "Трећа половина" и око двадесетак улога у Народном позоришту у Нишу.

 

 

 

 

Добитник многих колективних глумачких награда и награда за анимацију. Од самосталних награда и признања издваја:

  • Награду за глумачко достигнуће за улогу Шеширџије у представи „Алиса у земљи чуда“ на Четрдесет осмим сусретима професионалних позоришта лутака Србије у Зрењанину 2018. године;

  • Награду за глумачко остварење и анимацију за улогу Шеика у представи "Силвестерово блого  благо" на Четрдесет трећим сусретим професионалних позоришта лутака Србије у Суботици 2012. године;

  • Годишњу награда за уметничко достигнуће Позоришта лутака Ниш 2011. године.
     

Одиграо је низ мањих улога у серијама: „Синђелићи“, „Ургентни центар“, „Infiltration“, „Бележница“, „Породица“, „Кљун“, „Игра судбине“, „Нечиста крв“, „Краљ Александар“, „Сенке над Балканом“, „Дрим тим“;...

У Позоришту лутака Ниш режирао представе: „Новогодишња авантура“ и „Бајковизија“, а луткарску представу „Паткица Жуткица“ поставио у сарадњи са колегом Томом Бибићем.

Режирао оперету Ђ.Б.Перголезија „Служавка господарица“ у сарадњи са Факултетом уметности у Нишу и комад Ивана М. Лалића „Трећи светски рат“ у сарадњи са Миксер Хаусом у Београду.

У оквиру сарадње АСИТЕЖ-а Србије и Позоришта лутака Ниш режирао јавно читање комада „Оно када је нестао“ Жан-Фредерика Месјеа и „2.14ч“ Давида Пакеа.

Аутор костима за око четрдесет представа свих нишких позоришта, а на седам иностраних и домаћих фестивала носилац награда за најбољу костимографију. Истиче ауторске костиме за представу „Херострат“, мјузикл „Цигани лете у небо“, оперету „Слепи миш“ и оперу „Севиљски берберин“ у Народном позоришту у Нишу.

Један је од оснивача и селектор Првог и Другог фестивала дечјих и омладинских представа ДОПС у Јагодини. Добитник је Специјалне награде за свеукупни допринос Фестивалу и неговању драмског стваралаштва у целини.

Аутор неколико изложби позоришног костима у сарадњи са Народним позориштем у Нишу.

Члан Управног одбора УНИМА центра Србија.

Вршилац дужности директора Позоришта лутака Ниш од септембра 2012. до октобра 2013. године.

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

http://facebook.com/deyan.vrhunski

 

 

 

Predstave u kojima glumi Dejan Gocić

 

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 38 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...