субота, септембар 30, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Легенда о Месечевој Принцези

понедељак, 03 децембар 2018 08:16
У пуној сали изведена је 23. новембра прва премијерна представа нашег позоришта у овој сезони, „Легенда о Месечевој Принцези“.

Иако су гледаоци пре премијере могли да чују или прочитају да представа говори о љубавидвоје младих која је одолела свим злим силама које су хтеле да је спутају и као таква ушла у легенду и да је по јапанској митологији тако настала највећа и најлепша планина у Јапану – Фуџи, судећи по њиховим аплаузима и изразима лица,  оно што су видели и доживели нису очекивали. „Дивно“...“Дирљиво“... „Другачије“... „Необично“...“Прелепо“, само су неке од речи којима су гледаоци покушали да искажу своја осећања. Прича о љубави Кагује и Хира, дотакла је срца свих гледалаца.

Одсуство сценографије и стил костима дочаравају атмосферу и простор и уз сведену мимику стоје насупрот дубокој причи, одлично изведеном и усклађеном сценском покрету и ефектним луткама. Музика дочарава ситуације и драмске моменте.

На конференцији за новинаре која је претходила премијери и редитељ и глумци подвукли су захтевност и тежину представе, напоран рад. Али све то довело је до дивне представе која ће, верујемо, освајати срца и мамити аплаузе нишке и фестивалске публике.

Представа је рађена по тексту Горане Баланчевић, док режију потписује Давид Алић, костимограф и сценограф је Ивана Савић, креатор лутака Душан Станковић, музику потписује Срђан Марковић, а сценски покрет Небојша Громилић.

Сјајну глумачку екипу чине Марија Цветковић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Дејан Гоцић, Тома Бибић, Јелена Ђорђевић, Наташа Ристић, Слободан Миљковић, Александра Павловић, Младен Милојковић.

Након премијере пожелели смо новој представи пуно гледалаца и аплауза на матичној и другим сценама,  наздравили њој и свему ономе што ће нам нова сезона донети. Срећно нам било!

 

Pročitano 4258 puta Poslednji put izmenjeno понедељак, 03 децембар 2018 08:16
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 164 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...