среда, децембар 06, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Завршетак позоришне сезоне

уторак, 06 октобар 2020 17:21
Позориште лутака је емитовањем представе путем Јутјуб канала у недељу 28. јуна завршило ову позоришну сезону
, коју су обележиле премијере представа „Снежна краљица“ у режији Зорана Лозанчића и Јелене Ђорђевић, „Палчица“, у режији Драгане Милошевске, „Дивљи лабудови“ Јарослава Антоњука и „Цврчак и Марвица“ у режији Марије Цветковић, која је одиграна више од 40 пута у оквиру новогодишњег програма и коју је видело скоро 8.000 гледалаца. 
Позориште је учествовало на шест фестивала у земљи и иностранству и освојило осам награда. У периоду ванредног стања одржан је и он лајн фестивал у Сарајеву на коме је представа „Снежна краљица“ овенчана Гран Пријем „Планета театар“.  
 
Услед пандемије вируса корона Ковид-19 и забране окупљања у затвореном простору последња представа је уживо изведена 10. марта, а након увођења ванредног стања у земљи Позориште је отворило нови пут комуникације са својим гледаоцима путем Јутјуб канала, док је путем Фејсбука и Инстаграма и уз велику подршку медија редовно обавештавало своју публику о представама које ће емитовати. 
 
Поред представа са репертоара, најмлађи су имали прилике да погледају, а старији се подсете и неких од старијих представа. Све време он лајн емитовања, током три и по месеца, публика је видела 30 различтих представа, а забележено је преко 25.000 прегледа. Поред тога, поруке подршке и похвале стизале су са свих страна. Родитељи су се одазвали позиву и достављали фотогарафије, снимке, цртеже својих малишана, који су красили Фејсбук страну Позоришта. На овај начин Позориште је показало да и у тешким тренуцима успева да осигура доступност позоришне уметности својим гледаоцима. 
 
У јуну је обележен и Дан позоришта свечаношћу одржаној у кругу запослених и медија, на којој су додељене годишње награде за радни допринос и награде за уметничко достигнуће.
 
У сарадњи са ГО Медијана, Позориште лутака је последњих дана јуна одржало тродневени програм за децу у парку Светог Саве где је прославило и свој 62. рођендан, а реакције осталих учесника програма, као и деце и родитеља су показале да су сви са нестрпљењем ишчекивали поновни сусрет и дружење. Међутим, услед новог погоршања епидемиолошке ситуације вируса Ковид-19 и на основу најновијих одлука и препорука Кризног штаба Србије, o даљим извођењима представа или неких других позоришних програма на отвореном ће се говорити када се за то буду стекли услови. 
 
Уколико почетак нове сезоне буде одложен, Позориште лутака ће поред емитовања представа путем Јутјуба, понудити својој  и публици нове позоришне доживљаје. 
 
Али Позориште ипак изражава наду да ће се у позоришној сезони 2020/2021 сви глумци, редитељи, сценографи, костимографи, креатори лутака, кореографи, композитори и технички ансамбли вратити на сцену, да ће фестивалски центри поново оживети и да ће позоришне сале поново испунити бројна публика због које позоришта и постоје. 
 
Pročitano 1761 puta Poslednji put izmenjeno уторак, 06 октобар 2020 17:50
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 149 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...