понедељак, јул 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Dan Pozorišta i dodela godišnjih nagrada

уторак, 24 јун 2014 07:57
Danas smo imali razlog za slavlje. Obeležili smo Dan pozorišta i 56 godina profesionalnog rada i stvaralaštva.

Počev od 1958. godine, generacije i generacije umetnika i svih drugih koji su bili zaposlenih u ovoj Kući, gradili su i izgradili ime prepoznatljivo po dobrim predstavama, raznovrsnom repertoaru, velikim glumačkim i umetničkim imenima i njihovim vrhunskim ostvarenjima.

Mi smo u društvu onih koji unapređuju i bogate nacionalnu ali i svetsku lutkarsku umetnost i kulturu. Moramo biti svesni te odgovornosti.

Naši novi penzioneri – Snežana Kalenić i Danilo Dinčić

Ovaj svečani povod, iskoristili smo i da zvanično ispratimo našu koleginicu Snežanu Kalenić i kolegu Danila Dinčića u penziju.

Ceneći sveukupan doprinos, Snežana Kalenić je svestrana ličnost, koja je 32 godine, kao sekretar, brinula o pravnim stvarima. Ugovori, beleške, rešenja, mnogobrojne nedoumice i pitanja zaposlenih, bili su deo njenog radnog dana. Savesna u poslu, uvek spremna da reši nastalu situaciju, uvek raspoložena i za druženje sa kolegama.

Danilo Dinčić, ili samo Dača, kolega koji se prvi „uhvatio u koštac“ sa savremenim tehnologijama i polako ih uvodio u rad Pozorišta. Spoj profesionalnosti, humanosti i entuzijazma. Saradnja na obostrano zadovoljstvo protekle 24 godine.

Iskazujemo im zahvalnost za uspešnu i lepu saradnju tokom proteklih godina, bolje reći decenija i želimo srećne završetke i neke nove početke... Ispratili smo ih rečima: „Sneška, Dačo, budite i dalji u mladi u srcu, imajte vremena za sve za šta ranije niste, osim za starenje. Čestitamo vam i želimo dobro zdravlje, radost, slogu, razumevanje i svaku sreću u daljem životu.“

Doduše, kolega Dača je bio van Niša, pa je propustio ove pomalo setne trenutke, ali se nadamo da su naše lepe i iskrene želje ipak stigle do njega.

Naj, naj radnici – Snežana Popović i Milan Đorđević

Snežana Popović za sobom ima više od 30 godina predanog rada u području ekonomije, računovodstva i knjigovodstva i to svih 30 - u Pozorištu lutaka. Godinama rešavajući važna ekonomska pitanja vezana za pozorišno stvaralaštvo, nesmunjivo je dokazala svoje stručne vrednosti. Snežana Popović je jedna od onih koja je zaslužna za poseban respekt koji naše Pozorište ima u očima stručne i šire javnosti.

Milan Đorđević spada među one koji su svoj radni vek i angažman vezali ne samo za jednu profesiju, nego i za jednu ustanovu, dajući izuzetan doprinos i jednoj i drugoj. Skoro 20 godina je u našem Pozorištu. Svojim dosadašnjim radom i ukupnim angažmanom na matičnoj sceni i van nje, na gostovanjima i festivalima, dao je veliki doprinos ne samo ustanovi u kojoj radi nego i struci uopšte.

Dobitnica nagrade za umetničko dostignuće – Mirjana Đorđević

Komisija u sastavu Olivera Sašek Radulović, novinarka, Ivana Nedović, glumica i Velibor Petković, novinar, jednoglasno je ovogodišnju nagradu za umetničko dostignuće dodelila glumici Mirjani Đorđević za ulogu Alise u predstavi reditelja Zorana Lozančića “Alisa u zemlji čuda”.

Žiri u svom obrazloženju navodi da je mlada glumica lik Alise donela “služeći se čitavom paletom glumačkih veština i izraza na jedinstven, dopadljiv i umetnički način. Alisa Mirjane Đorđević puna je transformacija, put sazrevanja i samospoznaje koji vodi do konačnog formiranja jedne mlade ličnosti, razumljiv je kako deci, tako i odraslima .”

Dodelom nagrada završili smo zvanični deo svečanosti. Potom smo, kao i proteklih godina, u odličnom raspoloženju, uživali u dobroj atmosferi, koja je nezaobilazni deo svih naših proslava.

 

Premijera predstave “Damojed” u režiji Biljane Radenković

Ipak, najvažniji deo proslave našeg rođendana predstavlja premijera predstave “Damojed”.

Zato je ansambl ove predstave ubrzo napustio proslavu i otišao na probu, jer ih već sutra očekuje ona velika – generalna, kojoj će prisustvovati i mališani iz nekoliko niških privatnih vrtića. A onda slede pretpremijera, premijera, prva repriza  i to ovim redom:

Četvrtak, 18.00 – pretpremijera

Petak, 19.00 – premijera

Nedelja, 11.30 – prva repriza

Dragi mališani, dragi roditelji, bake, deke, izaberite dan koji vam odgovara, ali u svakom slučaju dođite da zajedno proslavimo 56. rođendan. 

Pročitano 9410 puta Poslednji put izmenjeno уторак, 24 јун 2014 08:29
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...