уторак, март 21, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Premijera predstave "Damojed"

понедељак, 30 јун 2014 00:00
Samo se ljubavlju osvaja svet

U petak, 27. juna, Pozorište lutaka je živelo punim plućima zahvaljujući premijeri predstave “Damojed”, u režiji Biljane Radenković. Na sceni su se kroz svoje likove predstavili Toma Bibić, Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Stefan Mladenović, Mladen Milojković i Dejan Gocić. Naša nova predstava po mnogočemu je drugačija. Publika je to prepoznala i oduševljeno komentarisala pojedine scene, a duhoviti dijalozi praćeni su smehom i aplaudiranjem. Pozorišna sala puna pozitivne energije, ima li čega lepšeg za glumce?

Pouka ove zabavne i maštovite bajke u stihuda su „prijateljstvo, plemenitost, ljubav i dobrota suština pravoga života“, uticaće pozitivno na prve životne stavove najmlađih. A izgleda da se i odrasli mogu pronaći u nekim delovima ove složene predstave. Sve u njoj nalazi put do gledalaca, dobar tekst, rediteljska postavka, scenografija, kostimi, rekvizita, scenski pokret, songovi, video animacije... Trud se isplatio. Čini nam se da je pred “Damojedom” dug i uspešan pozorišni život.

Veče je završeno malim slavljem, ali nijednoj dami nije pretila opasnost „zmajskog reda“ da će biti biti poslužena kao sladoled. Sve dame „nekako ljupke i fine, bile su dobro čuvane i hvala bogu nisu skuvane“. Naprotiv, uživale su u društvu „hrabrih i vrlih“ vitezova, koji su uspeli da „pronađu trag i preskoče zmajev prag“. Lepa atmosfera koja je vladala na probama, prenela se i na ovo veče. Uz opšti utisak dobro obavljenog posla, koji deli i ansambl predstave i publika, nazdravili smo 247. premijeri našeg Pozorišta i uspešnoj sezoni.

Pred nama je još učešće na XXII Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, na kom 5. jula nastupamo sa predstavom “Slike sa izložbe”, nakon čega i zvanično završavamo pozorišnu sezonu.

O svemu o čemu smo govorili, uverićete se kad pogledate fotografije.

Pripreme pred premijeru

Premijera i aplauzi

Proslava premijere

Pročitano 8770 puta Poslednji put izmenjeno среда, 02 јул 2014 10:35
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 154 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...