понедељак, јул 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Dečija nedelja

уторак, 14 октобар 2014 19:24
Obeležavanje Dečje nedelјe, koja se ove godine održavala od 6. do 12. oktobra,  pod sloganom "Svako dete srećnog lica, čuva jedna porodica", Pozorište lutaka započelo je druženjem sa mališanima koji se leče na Dečjoj klinici. Uz zgode i nezgode male i hrabre Crvenkape uplovili su u čarobni svet bajki i makar na kratko zaboravili na to gde se nalaze i zbog čega su tu.

Posetili smo i naše drugare iz Ustanove “Mara“, koji su uživali gledajući „Crvenkapu na zrnu graška“ kao i u druženju i fotografisanju sa Stanislavom Stašom Miloavlјević i Davorinom Dinićem, našim glumcima.

Kompaniji „Filip Moris“ je ovim povodom organizovala susret dece svojih zaposlenih i glumaca našeg pozorišta, tako da su se i oni prepustili igri i magiji pozorišta uz Crvenkapu, vuka, lovca i baku, dok su mali štićenici Sigurne kuće posetili Pozorište lutaka i gledali predstavu „Ružno pače“.

 

Tradicija obeležavanja Dečje nedelјe u svetu i kod nas meri se decenijama. Prvi put je obeležena 1934. godine na predlog organizacije „Prijatelјi dece Srbije“. Dečja nedelјa je 1987. godine precizirana Zakonom o društvenoj brizi o deci. Menjala se kroz vreme, ali njen opšti cilј je oduvek bio skretanje javne pažnje na posebnost dečjeg sveta i detinjstva.

Naše pozorište deo je detinjstva skoro sve dece koja žive i Nišu, ali i šire. Ono je njihov prijatelј sa kojim se igraju, maštaju, očovečuju i odrastaju. Duboko smo uvereni da svojim delovanjem bogatimo njihovo detinjstvo i pretvaramo svet u bolјe mesto za život. Kod nas Dečja nedelјa traje 365 dana.

 

Dečija klinika

 

Ustanova Mara

 

Filip Moris

Pročitano 9321 puta Poslednji put izmenjeno недеља, 19 октобар 2014 22:38
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 163 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...