петак, јул 30, 2021

Pozovite nas: (018) 253-962

Predstavljanje savremene frankofone dramske literature za decu i mlade

субота, 14 март 2015 11:50
Niš Pozorište lutaka Ponedeljak, 23. mart 11.00 – 14.00 Ulaz slobodan

 

Međunarodna mreža pozorišta za decu i mladeASITEŽ,u saradnji sa pozorištima iz Novog Sada, Beograda i Niša,organizuje predstavljanje savremene frankofone dramske literature za decu i mlade. Na taj način se obeležavaju tri važna pozorišna datuma, Svetski dan pozorišta za decu i mlade, Svetski dan lutkarstva i Svetski dana pozorišta, kao iDani frankofonije.

Pozivamo vas da prisustvujete scenskom čitanju četiri dramska teksta autora Sonie Kjambreto i Lik Tartara iz Francuske i Žan Frederik Mesjea i Davida Pakea iz Kanade. Autori iz Francuske će prisustvovati programu.Kroz razgovor koji će se voditi nakon čitanja tekstova, publika će moći da sazna više o njihovom radu i aktuelnoj francuskoj dramskoj produkciji za mladu publiku.

Javno čitanje tekstova je u različitim rediteljskim i glumačkim postavkama u svakom od ovih gradova. U Nišu izbor scena i režiju potpisuju Biljana Radenković i Dejan Gocić, glumci Pozorišta lutaka.

 

Cilj programa je da se pozorišnim profesionalcima, prevodiocima, autorima dramskih tekstova i svim zainteresovanim za pozorišnu i književnu umetnost za mlade približi kod nas nedovoljno poznata savremena francuska pozorišna scena za mlade kao i francuski jezik, književnost i kultura uopšte.

Program se realizuje uz podršku Francuskog Instituta i Ministarstva za kulturu i informisanje.

Pročitano 4287 puta Poslednji put izmenjeno недеља, 15 март 2015 10:13
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 76 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...