петак, јул 30, 2021

Pozovite nas: (018) 253-962

“Otvori oči, otvori uši, putokaz stanuje u tvojoj duši...”

недеља, 22 март 2015 19:25
Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. mart, obeležen je premijernim izvođenjem predstave “Crvenkapa”, u režiji Biljane Vujović Bajke. Po tradiciji, na ovaj dan čita se poruka istaknutih svetskih umetnika, koju su ove godine uputile Malale Jusafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2014. godine i Đulija Klara Kesus, UNESCO umetnica za mir. Njihovu poruku publici je pročitao glumac Srđan Miljković.

Predstava je izazvala veliko interesovanje, a karta više tražila se i nekoliko dana pre premijere. Podsetićemo vas da ulogu Crvenkape tumači pet divnih devojčica koje su ulogu dobile na audiciji koju smo organizovali krajem prošle godine. Zapamtite njihova imena: Iskra Milovankić, Dunja Petković, Ena Lilić, Milica Mitić, Danica Veljković. Zamolite ih za autograme. Možda će vam jednog dana mnogi zavideti na njima.

Dunja je imala čast da pretpermijernim izvođenjem označi početak pozorišnog života naše nove “Crvenkape”, Iskra da se predstavi premijernoj publici, a Ena, Milica i Danica svoje premijere iščekuju sa nestrpljenjem. Ali prve apluze, i to duge i burne, već su dobile kada su se zajedno sa Iskrom i “odraslim” glumcima poklonile publici nakon premijernog izvođenja.

Bio je to divan prizor. Uostalom, pogledajte fotografije i uverite se sami.

Naravno, predstavljamo i “odrasle” glumce: Mladen Milojković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Jelena Đorđević i Tatjana Milenković.

Predstava šalje snažnu poruku deci i odraslima o neizvesnostima i iskušenjima koja prate put odrastanja i sazrevanja.Gde naći putokaz? Kako rediteljka navodi: “Ozbiljne, ovovremenske teme postavljene su na moderan način. Originalni songovi sa dramaturškom ulogom, inventivna glumačka igra i koreografija, kao i moderno scenografsko i kostimografsko viđenje našeg vremena kroz print, projekciju i životni lavirint svakako jesu preporuka da ovo novo rediteljsko iščitavanje bajke pogledate obavezno.” I zato, učinite to.

I opet, kao što tradicija nalaže, svakoj premijeri treba nazdraviti za dug i uspešan pozorišni život. Tako je bilo i ovog puta.

Pročitano 5897 puta Poslednji put izmenjeno недеља, 22 март 2015 19:29
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 214 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...