петак, јул 19, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Prvi april- dečija klinika

петак, 03 април 2015 16:27
Bio je jedan dan, 12 sati i jedan minut. Mali dečak iz Ilindije iz svog nosa izvukao je kamilu, čika-učiteljica se popela na trešnju da nabere malo višanja, deca su padala sa koprive, dok su čizme novajlije skočile na bojler, a čarape iz smrdionice smrzavale na Milanovim nogama. I zamislite, sve to se događalo na odeljenju niške Dečje hirurgije. I to - 1. aprila.

Srđan Miljković, možda ga znate kao gospodina Mačkorodilića, Moglija, Kefala, Potočića, kanarinca Džoa, slikara ili poslastičara (ma ko bi najbrojao sve njegove uloge), družio se sa klincezama i klincima koji su skoknuli do Klinike na nekoliko dana da obave neki poslić i pričao im neobične i smešne priče. Naravno, smejali su se, smejali i smejali.

Reći ćemo vam još nešto vrlo važno, Srđan Miljković, kao doktor Dijagnozis je i lični doktor, zamislite lični doktor, ni manje, ni više, nego Male princeze (koja se baš tako zove, Mala princeza). Rekao nam je da su smešne priče iz „Antologije srpske humorističke priče za decu“ koju je priredio Dragutun Ognjanović, izuteno lekovite i preporučio da ih čitate što češće i da u njima uživate i smejete sa baš kao da je svakog dana 1. april. 

 
 
Pročitano 6708 puta Poslednji put izmenjeno петак, 03 април 2015 16:32
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 217 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...