понедељак, јул 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Devojka kose boje sunca

четвртак, 04 јун 2015 21:11
Premijera predstave “Zlatokosa” održana je u petak, 29. maja. Nastala na osnovu čuvene istoimene bajke braće Grim, o devojci duge, zlatne kose, pretočena u lutkarsku predstavu, govori o odrastanju, želji za slobodom, upoznavanju sveta i ljubavi.

Rediteljski prvenac Jelene Đorđević, za tri dana videlo je preko 800 gledalaca, čiji aplauzi i komentari ukazuju na dug i uspešan pozorišni život naše “Zlatokose”. A pitanja mališana upućena roditeljima u toku i nakon izvođenja, upućuju na to da će predstava biti izvor saznanja i radosti za svakog od njih.

Premijeri su prisustvovali i scenografkinja i kostimografkinja Nadja Kovačovska, njen suprug Darko Kovačovksi koji je kreirao i izradio lutke i jedan od kompozitora Vanja Dušan Andrijašević.

Baš kao i na pozornici, divno je je bilo i na prijemu na kojem su se glumačka ekipa, tehnički deo ansambla, kao i ostali zaposleni Pozorišta lutaka družili sa svojim prijateljima i kolegama.

O predstavi, kolegama, saradnicima i utiscima sa premijere, rediteljka Jelena Đorđević kaže:

“Ovoga puta, nekoliko stvari se dogodilo prvi put! Prvi put sam dramatizovala i adaptirala tekst po motivima poznate bajke. Prvi put sam režirala predstavu. Prvi put se mladi glumac Mladen Milojković susreo sa lutkom i besprekorno je animirao, kao što je i besprekorno izgradio i odigrao  svoj lik - konja Munje. Prvi put su mladi lutkari i scenografi iz Bugarske, Nadja i Darko Kovačovski radili scenografiju i lutke u našem pozorištu. Zahvaljujući njihovom radu i dogovoru sa mnom kao rediteljkom, prvi put smo imali lutke - MARIONETE koje nemaju konce, već  vodače. Prvi put smo imali fantastične, mlade kompozitore Vladimira Kurćubića i Vanju Dušana Andrijaševića, koji su neverovatnim osećajem za muziku, kompoziciju i umetnost, doprineli originalnosti ove predstave. Prvi put  je četverac - Nataša Ristić, Davorin Dinić, Mladen Milojković, Jelena Đorđević igrao na sceni zajedno. Prvi put smo imali slučaj da reditelj i igra u predstavi i to dosta težak i zahtevan lik - zle, usamljene i opasne BABE GOTEL. Kada se svaki od ovih “PRVIH PUTA” doda drugom, dobija se JEDINSTVENA PREDSTAVA.

Radom na predstavi svi su bili izuzetno zadovoljni, kako sami glumci, tako i scenografi i kompozitori. Nekoliko puta sam istakla da je ovo MOJ TIM SNOVA. Ali, isto tako ističem da najveću zahvalnost dugujem direktorki pozorišta Ivani Savić, koja je omogućila da se ovo JEDINSTVO dogodi.

Poželimo sve najbolje, ovoj našoj mladoj I PO PRVI PUT ekipi.”

Pridružujemo se željama rediteljke i kažemo: “Srećno!”

 

Pročitano 7095 puta Poslednji put izmenjeno четвртак, 04 јун 2015 21:15
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 52 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...