Odštampajte ovu stranicu

Jubilarno izvođenje predstave "Patuljak Nosonja"

субота, 13 фебруар 2016 00:00
Poučna i mistična priča nemačkog pesnika i pisca Vilhelma Haufa, adaptirana za lutkarski teatar biće izvedena u nedelju, 14. februara u 11.30, jubilarni - pedeseti put.

Osim na matičnoj sceni, predstava Patuljak Nosonja je izvođena i na takmičarski i revijalnim festivalima u Subotici, Novom Sadu, Kruševcu i Beogradu. Umetnički domet potvrđuju i nagrade – "Milena Sadžak" za najbolјeg mladog glumca dodeljena Dini Arsić na Četrdeset drugim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu (2011) i nagrada za dizajn na Desetom dečjem pozorišnom festivalu “Pozorište Zvezdarište” u Beogradu (2012).

Premijera je održana 7. septembra 2011. godine. Predstavu je režirao Todor Valov, a uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Stefan Mladenović, Toma Bibić, Davorin Dinić i Mirjana Đorđević.

Iako su se glumci menjali, predstava je ostala čvrsta i sveža, a priča o  tome kako u najtežim životnim trenucima, čovek može da promeni svoju sudbinu i pronađe sreću uz pomoć srodne duše sa kojom deli sudbinu je uvek aktuelna.

Pročitano 4961 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar