понедељак, јул 22, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

65 година професионалног стваралаштва

Позориште лутака је 23. јуна обележило 65 година рада и стваралаштва. Изградили смо име препознатљиво по добрим представама, разноврсном репертоару, великим глумачким и уметничким именима и њиховим врхунским остварењима. Изградили смо име којим и наш град и наша земља могу да се поносе. 

Рођендан славимо и делимо радост трајања и успеха са нашом публиком, суграђанима, колегама и сарадницима са којима и уз помоћ којих смо расли, развијали се и стицали искуства, знања и вештине које данас користимо.

И сви заједно имамо разлога за славље. Наши запослени - јер нам године дају вредност. Имају разлог да славе и наши гледаоци јер годинама заједно откривамо животне истине и претварамо свет у боље место за живот. Наши суграђани - јер године нашег рада и успеха уливају поверење. Такође, имају разлог да славе и наше колеге и сарадници јер је наша мисија заједничка, да градимо и ширимо професионално луткарско театарско сазнање и унапређујемо и богатимо националну али и светску луткарску уметност и културу.

Славећи 65. рођендан, славимо радост позоришне игре за наше мале и младе гледаоце.

Позориште данас

Позориште лутака има важну улогу у естетском и моралном васпитању младих нараштаја. Наше представе својим сценским дејством развијају дечију машту, побуђују радозналост, постављају питања и кроз сценску илузију даје одговоре на све моралне, етичке и естетичке дилеме којима су деца и млади изложени у свакодневном животу.

Настојимо да осигурамо доступност позоришне уметности свој деци и зато тесно сарађујемо с вртићима и школама, а за све рањиве групе играмо и организујемо хуманитарне представе и акције, што даје посебну димензију раду нашег позоришта.

Основна концепција нашег позоришта заснована је на неговању традиције и културне баштине, чиме деци указујемо на идентитет и наслеђе из ког потичу, али и на разноврсности тема и мотива, чиме их учимо да су грађани света.

Позориште лутака Ниш је једино нишко професионално позориште за децу и једино професионално луткарско позориште. На репертоару имамо око тридесет представа у свим жанровима које познаје луткарска уметност. Нашу публику чине деца и млади, за које месечно приказујемо 25-30 представа: радним данима у преподневним и подневним сатима за организовану посету школа и вртића и четвртком у 18.00 сати и недељом у 11.30 за слободну посету.

 

"Чаробњаци из Ниша", ТВ минијатура у продукцији Нишке телевизије. Аутор Александар Рајски, 2005. године.

 

 

Рекли су о нама

putnik.jpg

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 37 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...