петак, јул 19, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 

Представа “Дванаесто море” базира се на истоименој новели за децу Игора Коларова.

Аутор: Игор Коларов

Драматург: Слободан Обрадовић

Режија: Борис Тодоровић

Сценографија, костим и креација лутака: Сања Маљковић

Музика: Ирена Поповић Драговић и Никола Драговић

Сценски покрет: Небојша Громилић

 

  Играју:

Киа – Јелена Ђорђевић

Симона, Симонина мама  –  Марија Цветковић

Фло – Александра Павловић


Анг Е Сол –  Тома Бибић

 

Средњи Џо – Лазар Николић к.г.

Један плус Један – Срђан Миљковић

Узраст: 10+

Кратак садржај:
Представа “Дванаесто море” базира се на истоименој новели за децу једног од најзначајнијих и најаутентичнијих писаца за децу Игора Коларова.

Ова савремена бајка прати период у животу дванаестогодишње девојчице Кие, која се по многим стварима разликује од обичних девојчица, како то Коларов у својој другој књизи каже “зато што је на свету превише осталих девојчица”. Њена најбоља пријатељица је госпођа Фло, такође необична појава и авантуриста, која је пристутна само гласом и у виду писаних трагова путем писама и разгледница са најнеобичнијих места на земљи.

Једнога дана Киа изненада упознаје вршњакињу Симону с којом постаје најбоља пријатељица. Симона се доста разликује од Кие, а понајвише по томе што уме да заплаче, што је Кии сасвим страна ствар. Две девојчице деле своје тајне и заједно граде свој необични свет, чији је главни симбол месечев врт, тријумф њихове маште и занесености романтичним погледом на свет.

Њихову срећу замагљује чињеница да је Симона болешљива девојчица и једнога дана приликом израде месечевог врта Симона пада у сан из кога се не буди. Пожаливши се госпођи Фло, очајна Киа добија наговештај да један мистериозни кључ води ка тигру који недостаје, а за који Киа верује да је кључ за Симонино избављење и оздрављење. Кроз потрагу за тигром Киа среће необичне бајковите ликове од којих добија упутства која јој помажу да испуни своју мисију.

 

 

НАГРАДЕ:
  •  

Дванаести позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР“, Зајечар, 2022.

     Гран-при;


 

Рекли су о нама

jokovic.jpg

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 55 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...