subota, septembar 30, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Mladi ambasadori u poseti Pozorištu lutaka

sreda, 26 oktobar 2016 00:00
Nedavno inaguirasni članovi četvrte generacije mladih ambasadora, učenici niških osnovnih škola, u nedelju su postetili Pozorište lutaka. Nakon predstave „Čudesna družina jedne stonoge“, zavirili su „malo iza scene“, razgovarali sa krojačicom Gocom, rekviziterom Otovićem i naravno - glumcima.

Sa nama su bili Mija, Luka, Matea, Mihailo, Dimitrije, Natalija, Sofija, Jana, Lara, Anja, Anastasija, Iva, Nađa, Marko, Novak, Danica, Janko, Pavle i Ana. Njihovu početnu uzdržanost, možda i sramežljivost ubrzo je nadvladala radoznalost. Podstaknuti našim pitanjima upućenim njima, usledila je bujica njihovih. Kako glumci znaju gde treba da stanu kada je na sceni mrak, kao menjaju boju glasa, koliko traje priprema predstave, da li imaju tremu, kako je savladavaju, kada su znali da će postati glumci, šta radi reditelj, kostomograf, scenograf, koje škole treba da završe, ko rukuje scenografijom u toku predstave, šta rade dekorateri, rekviziteri, koliko vremena treba da se napravi jedna lutka i još mnogo drugih kako, kada, koliko.. A možda najvažnije što su čuli toga dana je da lutkarstvo, kao i druge umetnosti, ne poznaje granice. Fizičke, vremenske, jezičke, pa ni one u godinama. Da ono nije umetnost samo za malene i da niko nije isuviše veliki za lutkarsko pozorište.

Ovim razgovorom samo im smo otškrinuli vrata magičnog sveta pozorišta. A toliko toga treba još da se kaže...

Dragi mladi ambasadori, dragi osnovci, srednjoškolci, studenti, pozivamo vas da prvo pogledate naše predstave, a potom da razgovaramo i razmenimo utiske, znanja i iskustva. Želimo da vam omogućimo da spoznate svet umetnosti, da razvijete umetnički senzibilitet i sklonosti, svoju kreativnost, da steknete sposobnost za prepoznavanje pravih kvaliteta. Ukratko: da se upoznamo, družimo, učimo, otkrivamo, zabavljamo i uživamo. Bez obzira koliko godina imate. Dobro nam došli!

 

Pročitano 7008 пута Последњи пут измењено sreda, 26 oktobar 2016 07:03
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 144 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...