petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Obeležili smo Svetski dan pozorišta za decu i mlade

utorak, 21 mart 2017 00:00
Povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade uOsnovnim školama “Sveti Sava“, „Ćele Kula“ i „Ratko Vukićević“ održana je prezentacija “Lutke drže čas”.

Glumica Biljana Radenković i glumci Srđan Miljković i Davorin Dinić predstavili su predškolicima i učenicima nižih razreda različite vrste lutaka i lutkarskih tehnika, objasnili im od kojih materijala su napravljene, kako su nastale, ko ih kreira, ko ih izrađuje, kako se animiraju, objasnili specifičnosti lutkarske u odnosu na dramsku predstavu i vođeni dečjom radoznalošću otkrivali tajne magije lutkarstva.

U isto vreme, učenici Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, uživali su u priči o Pinokiju, drvenom lutku koji je želeo da postane pravi dečak.

Svetski dan pozorišta za decu i mlade se obeležava sa ciljem da se privuče pažnja šire javnosti ka pozorišnoj kulturi i umetnosti za decu i mlade. Internacionalna zajednica pozorišta za decu i mlade se i uobičajeno oglasila sa dve poruke: porukom predsednice svetskog ASITEŽa, Ivet Hardi i porukom po pozivu, koju je ove godine pripremio Francisko Hinojosa, jednan od vodećih meksičkih pisaca za decu. S obzirom na to da su one upućene uglavnom odraslima, pripremili smo poruku primereniju uzrastu naših malih gledalaca, koju im je preneo glumac Srđan Miljković. Pozvali smo ih da DOĐU, VIDE, ČUJU, OSETE, RAZMIŠLJAJU  I MAŠTAJU. Da rastu sa nama i uz nas. Da zajedno slavimo radost pozorišne igre.

 

#takeachildtothetheatre

 

Pročitano 3837 пута
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 210 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...