petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Premijera predstave”Luckasti klovnovi“

ponedeljak, 01 maj 2017 06:53
Divna priča o rivalstvu i prijateljstvu
 
U četvrtak, 27. aprila održana je premijera predstave “Luckasti klovnovi”, po tekstu poznatog dečjeg pesnika Tode Nikoletića, u režiiji Lilijane Ivanović. 
Osmehe na licima dece viđamo često, ali odavno ih nismo videli toliko i na licima odraslih. Klovnovi Toto i Tati, koje tumače mladi glumci Stefan Mladenović i Mladen Milojković, makar na kratko su vratili odrasle u svet detinjstva i mašte. 
Dva rivala, dva klovna iz različitih cirkusa susreću se u istom gradu i žele publici da pokažu kome pripada titula najboljeg. Kroz borbe nadjačavanja, nadmetanja u plesu, pevanju, crtanju, uz pregršt šala, smicalica, dosetki, poručuju da je sve u životu lepše kad se ima sa kim podeliti i da nijedno takmičenje, uspeh ili pobeda nisu vredni izgubljenog prijatelja.
Vesela atmosfera vladala je i nakon izvođenja predstave. Maleni gledaoci su sa nestrpljenjem čekali mlade gumce da bi se slikali sa njima ili dobili njihove autograme, a kolege da bi im čestitale na energiji, vrcavosti, spretnosti. 
Uobičajeno, nazdravili smo novoj predstavi, autorskom timu, glumcima, tehničkom ansamblu i svima ostalima koji su učestvovali u njenoj postavci.
Mladene i Stefane, želimo vašim i našim “Klovnovima” hiljade gledalaca, salve smeha i  aplauza. Srećno!
 

Reč reditelja

 
Zašto baš Luckasti Klovnovi? Pođimo redom.
 
Najpre: Zato što je tekst napisao poznati dečiji pesnik Tode Nikoletić. On, kao neko ko voli decu i piše za njih, valjda zna šta deca vole.
 
Zatim: Zato što tekst ima dve odlično skrojene uloge koje glumcima daju šansu da se igraju i pokažu šta znaju.
 
Pa onda: Zato što se ovakva vrsta predstave može igrati u bilo kom prostoru i bilo kojim uslovima, pa pozorište može da ode i do onih koji ne mogu da dođu kod njih. 
 
I još: Zato što su predstave ovog tipa  potrebne svakom pozorištu. Traže malo, a daju poprilično.
 
I najzad a, ustvari, najpre: Zato što mi je ova predstava pružila priliku da radim sa dva dobra glumca i još bolja čoveka. Sa njima je bilo divno i raditi i družiti se. Ostaje mi nada da ćemo se još koji put sresti.
 
 
Lilijana Ivanović
 
 
 
Pročitano 4627 пута Последњи пут измењено ponedeljak, 01 maj 2017 06:55
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 110 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...