petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Predstavi “Alisa u zemlji čuda” nagrada publike na Četvrtom festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu

sreda, 23 maj 2018 18:37
Ansambl Pozorišta lutaka Niš je sa predstavom „Alisa u zemlji čuda“ učestvovao na Četvrtom festivalu dječije umjetnosti koji se održavao u Sarajevu od 3. do 7. maja.
 
„Alisi“ je dodeljena nagrada publike „Najjači apluz“. Predsednica žirija Selma Alispahić je prilikom dodele nagrade istakla “da su djeca ovom odlukom pokazla da već sada znaju prepoznati kvalitet.”
 
Nagradu je u ime ansambla primila glumica Mirjana Đorđević, koja tumači naslovnu ulogu.
 
Reč je o festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše sve grane umetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije. Obuhvata dramsko, literarno, likovno i muzičko stvaralaštvo. 
 
U takmičarskom delu programa učestvvovali su: Zagebačko kazalište lutaka, Dječije kazališe Branka MIhaljevića Osijek, Gradsko kazalište “Joza Ivaković” Vinkovci, Udruženje “Fani” i Bosanski kulturni centar, East West Centar Sarajevo, Pozorište lutaka Mostar, Pozorište mladih Novi Sad, Pozorište za decu Kragujevac i Pozorišni studio “Nada” Ruma.
 
Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić.
 
Gran pri festival dodeljen je predstavi “Princezin rođendan” Pozorišta za decu Kragujevac.
 
Pročitano 3852 пута Последњи пут измењено sreda, 23 maj 2018 18:44
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 35 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...